Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Російський рубль обвалився слідом за цінами на нафту

Російський рубль обвалився слідом за цінами на нафту

На фоні падіння цін на нафту більш ніж на 30% різко ослаб російський рубль. Про це НСН повідомляє з посиланням на СтопКор.

Згідно інформації, отриманої НСН , провідні світові валюти подолали чотирирічні максимуми по відношенню до рубля – курс долара на світовому ринку злетів вище 74 руб ./$, курс євро досягав 86 руб. / €.

Фактична відмова Росії погодитися на додаткове зниження видобутку нафти в рамках ОПЕК + на тлі стрімкого поширення епідемії коронавируса відкинуло ціни на нафту на 4 роки тому.

Банк Росії вже заявив, що припиняє покупки валюти в рамках бюджетного правила. Однак, на думку аналітиків, цього явно буде недостатньо для стабілізації внутрішнього ринку.

Ціни на нафту при відкритті торгів у понеділок впали більш ніж на 30%. За даними агентства Bloomberg, котирування найближчого контракту на нафту Brent досягали позначки $ 31,02 за барель, що на 31,5% нижче за закриття п’ятниці. Вартість американської нафти WTI опускалася до $ 27,34 – на 33,8% нижче за закриття попереднього дня.

Стрімко падіння цін на нафту відбулося після того, як провідні її виробники в рамках ОПЕК + не змогли домовитися про додаткове зниження добового видобутку ще на 1,5 млн барелів. Поки до кінця місяця діє угода про скорочення на 1,7 млн ​​барелів на добу. При цьому, за словами глави Міненерго Росії Олександра Новака, з 1 квітня ніяких зобов’язань по скороченню нафти у країн немає.

За даними агентства Bloomberg, до 9:30 курс долара досягав позначки 74,17 руб ./$ – максимуму з кінця лютого 2016 року. Курс євро перевищив рівень 85 руб. / €, також оновивши чотирирічний максимум. Рубль виявився лідером зниження серед інших валют ринків, що розвиваються, втративши щодо долара більш 7%.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×