Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

У США розпочали процедуру імпічменту Трампа через Україну

У США розпочали процедуру імпічменту Трампа через Україну

У 1998-1999 роках в США намагалися усунути президента Клінтона через його зв’язок з Монікою Левінські. Сьогодні, через 20 років, президента Трампа спробують усунути шляхом імпічменту через Україну. А точніше, через його телефонну розмову з Володимиром Зеленським. Про це Nikopolnews дізнався з повідомлення на сайті Голос Америки.

Згідно інформації, отриманої Nikopolnews, спікерка Палати Представників Конгресу США Ненсі Пелосі оголосила про те, що Конгрес розпочинає офіційне ініціювання процедури імпічменту Дональда Трампа. Про це вона сказала на брифінгу після зустрічі з однопартійцями-демократами.

Нагадаємо – приводом для такого рішення став телефонний дзвінок Трампа Зеленському, здійснений у липні 2019 року. В ході розмови американський президент ніби то просив українського допомогти очернити свого конкурента на майбутніх виборах у США Джо Байдена.

Неназваний співробітник американської розвідки повідомив про те, що Трамп перевищив свої повноваження в цій телефонній розмові.

Світова преса наводить подробиці переговорів із Зеленським — Трамп ніби то не менш ніж вісім разів просив його дати хід розслідуванню проти сина Байдена, який веде бізнес в Україні.  

Ненсі Пелосі заявила:

– Цього тижня президент США визнав, що просив Зеленського вдатися до дій, які будуть вигідні йому політично. Дії президента Трампа викривають негідний факт зради президентом клятви, яку він дав, заступаючи на посаду, зради наших національних інтересів і зради недоторканості наших виборів.

Тому сьогодні я оголошую, що Палата Представників починає офіційну процедуру запиту щодо імпічменту. Я доручаю нашим шести комітетам почати відповідні розслідування у межах процедури імпічменту. Президент має бути притягнутий до відповідальності. Ніхто не є над законом.

У США розпочали процедуру імпічменту Трампа через Україну

Дональд Трамп, який перебуває зараз у Нью-Йорку на Генасамблеї ООН, миттєво відреагував на це у своєму твіттері.

– Настільки важливий день в Організації Об’єднаних Націй, стільки роботи та стільки успіху, і демократи навмисне мали зруйнувати та зневажити її новими терміновим сміттям полювання на відьом. Погано для нашої країни!”, – написав Трамп. Після цього у серії твітів він звинуватив керівництво Демократичної партії в тому, що вони навіть не бачили тексту його розмови із Зеленським. “Тотальне полювання на відьом! – додав президент США.

Пізніше він заявив, що стенограма розмови президентів таки буде опублікована. А також, що українська сторона вже надала на це дозвіл.

– Держсекретар Помпео отримав дозвіл від уряду України опублікувати стенограму телефонної розмови з їх президентом. Вони також не розуміють, в чому справа, – написав Трамп у своєму мікроблозі Twitter.

У США розпочали процедуру імпічменту Трампа через Україну

На даний момент Володимир Зеленський знаходиться у США з робочим візитом. Він взяв участь у відкритті 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН. Сьогодні, 25 вересня у нього запланована офіційна зустріч з Дональдом Трампом.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×