Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

З Ізраїлю в ОАЕ відправився перший в історії авіарейс

З Ізраїлю в ОАЕ відправився перший в історії авіарейс

Сьогодні, 31 серпня 2020 року, Ізраїль відправив перший в історії прямий авіарейс до Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ). На борту — дипломатичні делегації Ізраїлю і США, які проведуть переговори з представниками ОАЕ.

Про це повідомляє The Times of Israel, пише РБК-Україна, інформує НСН.

Повідомляється, що сьогодні об 11:21 по Тель-Авіву (час збігається з київським) до Абу-Дабі вилетів літак ізраїльської авіакомпанії El Al. Це перший в історії комерційний рейс з Ізраїлю до ОАЕ.

З Ізраїлю в ОАЕ відправився перший в історії авіарейс

Літак з делегаціями на чолі з радником прем’єр-міністра Ізраїлю з нацбезпеки Меїром Бен-Шабатом і радником президента США Дональда Трампа Джаредом Кушнером приземлиться за три з половиною години.

“Вперше зареєстрований в Ізраїлі літак пролетить над Саудівською Аравією і після безпосадочного польоту з Ізраїлю приземлиться в ОАЕ”,

– сказав командир екіпажу Таль Беккер.

Очікується, що спільна делегація візьме участь у робочих зустрічах з ряду питань напередодні підписання угод між Ізраїлем і ОАЕ про співробітництво у цивільній та економічній сферах.

“Ми збираємося сісти на історичний рейс, перший в історії комерційний рейс між Ізраїлем та арабською країною Перської затоки. Хоча це історичний політ, ми сподіваємося, що він покладе початок ще більше історичній подорожі на Близький Схід та за його межі”,

– заявив перед вильотом старший радник Білого дому Джаред Кушнер.

З Ізраїлю в ОАЕ відправився перший в історії авіарейс

Кушнер і його делегація, до складу якої також увійшли радник з національної безпеки Роберт О’Брайен, спеціальний посланник Держдепартаменту з Ірану Брайан Хук і помічник президента США з міжнародних переговорів Аві Берковіц, на початку поточного тижня відвідають Ізраїль, а також Бахрейн, Оман і Саудівську Аравію і спробують домовитися про збільшення кількості країн, які підписали мирну угоду з Ізраїлем, нагадує newsru.co.il, передає lenta.ua.

Відзначимо, в травні 2020 року вперше в історії в Ізраїлі приземлився літак з ОАЕ. Той рейс доставляв гуманітарну допомогу для Палестини.

В середині серпня стало відомо, що Ізраїль і ОАЕ погодили мирну угоду. Згідно неї, Ізраїль не буде оголошувати суверенітет над усім західним берегом річки Йордан, а мусульмани зможуть вільно відвідувати святині Єрусалима. Крім того, сторони зобов’язуються продовжувати зусилля для врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту.

Читайте ще: Лукашенко і Путін найближчим часом зустрінуться у Москві

З Ізраїлю в ОАЕ відправився перший в історії авіарейс

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×