Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Facebook звинуватив російську розвідку у поширенні дезінформації проти України

Facebook звинуватив російську розвідку у поширенні дезінформації проти України

Як стало відомо НСН, Facebook призупинив створення мережі облікових записів, що використовуються військовою розвідкою РФ для поширення неправдивої інформації проти України та інших країн Східної Європи. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Facebook.

Як зазначили в Facebook, ті, хто стояли за створенням облікових записів намагалися приховати свою особистість.

«Хоча люди, які стоять за цією мережею, намагалися приховати свою особистість і координацію, наше розслідування виявило зв’язки з російськими військовими розвідувальними службами», — повідомили в компанії.

За словами глави Facebook з політики в галузі кібербезпеки Натаніеля Глайхера, під час останньої російської операції було використано більше 100 облікових записів у Facebook і на інших платформах, для створення фальшивих персон, які часто зображують із себе журналістів в цільових країнах. Після цього вони намагалися поширювати неправдиві відомості через ЗМІ та політиків.

Читайте ще: Шахраї в інтернеті пропонують отримати грошову компенсацію. Кіберполіція закликає бути уважними

11111

«Ми давно знаємо, що ці люди шукають справжні голоси, щоб посилити їх розповіді. Це скоріше класична розвідувальна операція, метою якої є маніпулювання ключовими людьми для досягнення високого ефекту», — сказав Глайхер.

Також Facebook призупинив роботу двох інших груп акаунтів, які не пов’язані з російської операцією. Одна була пов’язана з іранською мережею, яка була ідентифікована раніше та націлена на Сполучені Штати, а інша — на піар-компанію у В’єтнамі.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×