Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Трампа намагалися отруїти

Трампа намагалися отруїти

Правоохоронні органи США на цьому тижні перехопили посилку, адресовану президенту країни Дональду Трампу, що містила смертельну отруту рицин. Про це повідомляє НСН з посиланням на УНН, яка, в свою чергу, посилається на CNN.

Вся пошта, призначена для глави держави, перевіряється і сортується на віддаленому об’єкті, перш ніж потрапити в Білий дім. Після виявлення небезпечної посилки було проведено два тести, які підтвердили присутність в ній рицину. Зараз Секретна служба і ФБР розслідує цю справу.

Це не перший випадок, коли керівництву США надсилають посилки з рицином. У 2018 році два таких поштових відправлення прийшли до Міністерства оборони. Посилки надійшли в сортувальний центр, розташований за межами Пентагону.

Пошта призначалася для шефа Пентагону Джеймса Меттіса і глави військово-морських операцій ВМС США адмірала Джона Річардсона. Пізніше за відправку цих листів був заарештований колишній військовослужбовець з міста Логан в американському штаті Юта Вільям Клайд Аллен.

Він розповів, що листи з касторового насінням, з яких отримують рицин, відправлялися не тільки американському військовому керівництву, але і Трампу, тодішньому генпрокурору США Джеффу Сешнсу, російському президенту Володимиру Путіну, а також британській королеві Єлизаветі II.

Аллен на всіх конвертах вказував свою зворотну адресу. Він зізнався, що придбав касторове насіння на онлайн-аукціоні на випадок Третьої світової війни. Також стало відомо, що він посилав загрози американським чиновникам з 2015 року.

Рицин — білковий токсин рослинного походження, він надзвичайно токсичний для людини. Він являє собою білий порошок без запаху, добре розчинний у воді.

Трампа намагалися отруїти

Раніше ми повідомляли: Грецію накрив потужний шторм: є жертви (відео)

Рекламні блоки на нашому сайті дозволяють нам бути незалежним ЗМІ, а вам – отримувати оперативну і не проплачену ніким інформацію. Переглядаючи рекламу, ви робите свій внесок у розвиток незалежної журналістики України

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×