Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

У Грузії коронавірусом вперше заразилася дитина

У Грузії коронавірусом вперше заразилася дитина

У Грузії вперше виявили інфекцію коронавірусу у 12-річного підлітка. Про це НСН стало відомо з повідомлення newsgeorgia.ge.

Таку інформацію підтвердив в бесіді з журналістами Громадського телебачення Грузії директор Тбіліської інфекційної лікарні Тенгіз Церцвадзе.

Церцвадзе пояснив, що підліток, у якого підтвердився коронавірус, був в групі з п’яти осіб, які перебували в самоізоляції через контакт з пацієнтом, який прибув з Італії.

За даними грузинських ЗМІ, підліток є племінником жінки, яка заразилася коронавірусом під час поїздки в Італію.

Раніше ми писали: Авіакомпанії скасовують польоти через спалах коронавірусу

Разом з цією жінкою в Італії була і мати підлітка. Близькі цієї жінки — сім’я з п’яти чоловік, включаючи підлітка, перебували в самоізоляції. На ранніх етапах у них не було виявлено коронавірус, однак перевірка аналізів показала позитивний результат.

За даними МОЗ, станом на ранок 10 березня 2020 року у світі було зареєстровано 114 219 випадків захворювання COVID-19, з них 4024  закінчились смертю, у той же час 64 147 (56,2%) осіб одужали. За межами Китаю зафіксовано 33 295 випадків у 103 країнах/територіях/регіонах.

В Україні зареєстровано 1 лабораторно підтверджений випадок COVID-19. Загалом за весь період  Центр громадського здоров’я України отримав 40 підозр про захворювання на COVID-19. Наразі 4 зразки ще перебувають на стадії дослідження. 

У зв’язку із поширенням COVID-19 в світі, громадянам України рекомендується тимчасово утриматися від поїздок до країн або окремих територій держав, найбільш уражених вірусом. Зокрема до Іспанії, північних регіонів Італії, Франції, В‘єтнаму, Республіки Корея, Японії, Ірану.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×