Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Чому сивіє волосся і які види сивини існують

Чому сивіє волосся і які види сивини існують

Сивина, за загальноприйнятими мірками, – ознака старості. Але в сучасному світі навіть молодь почала задаватися питанням – чому сивіє волосся, тому що проблема торкнулася багатьох молодих людей, пише Ukr.Media, передає НСН.

Волосся містить в собі клітини, що називаються меланоцитами, які створені для вироблення пігментів, що відповідають за колір. Так, наприклад, якщо меланоцити виробляють еумеланін, то колір волосся у носія буде чорним або темно-коричневим. Якщо йде вироблення феомеланіна, то з’явиться червонувато-жовтий відтінок. Які пігменти буде виробляти меланін, залежить від набору генів, що дісталися нам ще до народження.

Чому сивіє волосся і які види сивини існують

Волосся складається з кератину – основного білка, і його забарвлюють пігменти в тій або іншій пропорції. Кожна волосяна цибулина отримує певну кількість меланіну і залежно від цього, забарвлюється в той чи інший природний колір. З роками меланоцити відмирають і волосся втрачає свій колір, коли клітин не залишається зовсім – волосся стає безбарвним, тобто людина сивіє.

Які види сивини існують

  • Рання сивина. Тривога сучасної молоді, багато хлопців і дівчата помічають на голові сиві волосини досягнувши 20-річного віку, а то й раніше.
  • Вроджена. Така сивина прийнята генетичним відхиленням і проявляється вкрай рідко.
  • Повна. Частіше зустрічається у літніх людей, у цьому випадку вся голова втрачає пігмент та волосся стає безбарвним.
  • Часткова. Створюється ефект фарбування, сиве волосся чергується з природним кольором.
  • Вогнищева. Сивіє волосся тільки на певній ділянці голови.
  • Розсіяна. Відбувається рівномірний розподіл сивини по всій голові.
  • Склоподібна сивина. Найбільш проблемний вид, тут волосся не піддається фарбуванню, тому що структура залишається колишньою, волосся не стоншується і заповнити кольором просто нічого.
  • Легко офарблюється. Цей вид проявляється тоді, коли меланоцити відмирають, залишаючи після себе порожнечі. Ці порожнечі заповнює хімічний барвник і волосся набуває бажаний пігмент.

Чому сивіє волосся і які види сивини існують

Чому сивіє волосся в старості

Сивина волосся причини якої криються в старечому віці – річ цілком нормальна. Людина починає втрачати пігмент вже з 30 років і до старості всі клітини, що відповідають за колір волосся, відмирають. Без пігменту, волосся стає безбарвним і набуває сивий відтінок. Переживати за сивини у старості безглуздо, бо така проблема легко вирішується будь-яким хімічним барвником.

Чому сивіє волосся в молодому віці

Рання сивина говорить про проблеми, які криються в роботі організму. Перш за все, необхідно провести повне обстеження і зрозуміти, чому той чи інший орган дав збій. Якщо зі здоров’ям усе в порядку, необхідно згадати ваш стан протягом останніх кількох років. У більшості випадків те, від чого з’являється сивина, навіть не береться до уваги. Людина може випробувати сильний стрес, а через пару днів помітити на голові білясті волосини Стрес часто є тригером. Причини ранньої сивини:

  • пережиті сильні стресові стани;
  • генетична схильність;
  • вигоряння волосся на сонці;
  • рентгенівське опромінення;
  • ендокринні патології;
  • проблеми з травною системою і печінкою, внаслідок чого відбувається недостатнє засвоєння потрібної кількості білків, вуглеводів та жирів;
  • порушення гормонального фону;
  • захворювання щитовидної залози;
  • цукровий діабет;
  • неправильне харчування, убогий раціон і дієти.

Рання сивина у чоловіків – причини

Чому сивіє волосся і які види сивини існують

Сивина у чоловіків з’являється в прикореневій зоні, а вже після починає поширюватися по всій довжині волосся. Основною причиною прояви такої особливості організму, служить незбалансоване харчування. Організм не отримує достатню кількість поживних речовин і просто не здатний виробляти меланін. Іншими причинами можуть служити проблеми в роботі нирок або печінки. Нерідко джерелом всіх бід є збій в гормональному фоні. ьЧому сивіє волосся на голові у чоловіків в ранньому віці:

  • надмірні навантаження і перевтома;
  • знервовані стани;
  • погане харчування і відсутність у ньому вітамінів;
  • надмірне вживання алкогольних напоїв, міцних чаїв та кави.

Рання сивина у жінок – причини

Чому сивіє волосся і які види сивини існують

Рання сивина у жінок з’являється з тих же причин, що і у чоловіків. Але частіше жінки страждають від гормонального розбалансування, тому, як тільки ви помітили перші сиві волоски, варто йти перевіряти гормони. Якщо з ними усе гаразд, намагайтеся зменшити кількість стресових ситуацій. Чому раннє сивіння волосся – тому що харчування залишає бажати кращого. Ретельно стежте за своїм раціоном і постарайтеся внести в життя нові корисні звички. І взагалі, щаслива жінка завжди виглядає привабливо і відчуває себе відмінно. Постарайтеся стати трішки щасливішими.

Вроджена сивина – причини

Сивина волосся, має вроджену природу, є генетичною аномалією і іменується альбінізм. У деяких випадках у таких людей пігмент відсутній не тільки у волоссі, але і на шкірі, очах та нігтях. Коли пігменту немає взагалі, альбінізм вважається спільним, якщо ж обділене тільки волосся, то захворювання часткове. Ця аномалія ніяк не позначається на житті носія, крім того, що людина постійно отримує здивовані погляди від незнайомих людей.

Чому сивіє волосся і які види сивини існують

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×