Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Коли країни ЄС відкриють кордони: заява єврокомісара

Коли країни ЄС відкриють кордони: заява єврокомісара

У Єврокомісії розповіли, коли ЄС повернеться до відкритих кордонів. Про це з посиланням на Reuters повідомляє Європейська правда, передає НСН.

Європейський Союз повинен повернутися “у майбутнє” відкритих кордонів, коли пандемія коронавірусу буде під контролем.

Про це у четвер розповіла єврокомісар з питань внутрішніх справ Йлва Йоганссон під час онлайн-спілкування з євродепутатами.

Раніше ми писали: Єврокомісія попереджає про економічний шок через наслідки пандемії коронавірусу

Європейська комісія прагне, щоб країни ЄС відновили безперешкодне пересування у шенгенській зоні, яке було зупинене у зв’язку зі спробами країн зупинити поширення коронавірусу. 

“Тепер нам потрібно повернутися в майбутнє, повернутися до нормальності. І ми повинні зробити це, як тільки ситуація зі здоров’ям це дозволить”, – сказала Йоганссон.

“Держави-члени вводили різні заходи у неузгоджений спосіб. Послаблення цих національних обмежень займе якийсь час, але ми можемо це зробити”, – додала єврокомісар.

Європейська комісія хоче, щоб держави-члени почали поступово скасовувати контроль на державному кордоні. На наступному тижні комісія випустить керівні принципи, які балансуватимуть між запобіганням нової хвилі інфекцій і пожвавленням економіки.

“У довгостроковій перспективі ми повинні домогтися більшого успіху, ніж просто повернутися до статус-кво. Потрібно оновити та посилити Шенген. Перш за все, я хочу, щоб Болгарія, Румунія і Хорватія приєдналися”, – сказала Йоганссон.

Поточні обмеження на поїздки також серйозно впливають на туристичний сектор Європи, один з найбільш постраждалих від пандемії. Вони також завдають серйозної шкоди торгівлі та транспорту на континенті, який переживає найважчий економічний спад.

Коли країни ЄС відкриють кордони: заява єврокомісара

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×