Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

У світі різко падає ціна на продукти через пандемію COVID-19

У світі різко падає ціна на продукти через пандемію COVID-19

Світові ціни на продовольство різко знижуються внаслідок скорочення попиту, пов’язаного з наслідками пандемії COVID-19, зазначають у Продовольчій та сільськогосподарській організації ООН (FAO).

Про це повідомляється на сайті організації, передає НСН .

“Послаблення попиту та падіння цін на нафту через глобальну пандемію знижують міжнародні ціни на основні продовольчі товари”, – йдеться у повідомленні.

Середнє значення Індексу продовольчих цін FAO, котра відстежує помісячні зміни міжнародних цін на основні види продовольства, становило у березні 172, 2 пункти, що на 4,3 пункти нижче, ніж було у лютому.

“Зниження цін переважно обумовлюється тенденціями попиту, а не пропозиції. На тенденції попиту впливають все більш кепські економічні перспективи”, – сказав старший економіст FAO Абдолреза Аббассіан.

Раніше ми писали: В Україні підвищілися ціни на продукти харчування

Найбільше падіння відзначається для індексу цін на цукор, що знизився на 19,1%. Серед причин – зниження попиту на споживання поза домом, що пов’язано з заходами щодо самоізоляції, а також зменшення попиту з боку виробників етилового спирту у зв’язку з різким падінням цін на сиру нафту.

Індекс цін FAO на зернові культури у березні знизився на 1,9% порівняно з лютим та практично повернувся на рівень березня 2019 року.

У світі різко падає ціна на продукти через пандемію COVID-19

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×