Купити квартиру в Дніпрі

83
83

Стало відомо, коли потужна магнітна буря накриє Землю – названо небезпечні дні

магнітна буря

Магнітна буря високого рівня накриє Землю наприкінці березня. За даними радарів, геомагнітна напруга досягне небезпечного К-індексу 7 і затягнеться на дві доби.

Така магнітна буря може спровокувати погіршення самопочуття у багатьох людей на планеті, а також вплинути на роботу електроприладів.

Про те, коли очікується небезпечне явище та чим можна допомогти своєму організму в такі дні пише НСН з посиланням на РБК-Україна.

Найпотужніша магнітна буря у березні

За даними Meteoagent , потужна магнітна буря К-індексу 7 накриє Землю в неділю, 26 березня. Вона буде затяжною – у понеділок, 27 березня, очікується К-індекс 6. Для порівняння – звичайна магнітна буря досягає рівня К-індексу 4-5.

Далі геомагнітна обстановка буде спокійною до кінця місяця і жодних коливань не прогнозується.

Як може впливати магнітна буря

При сильних геомагнітних коливаннях та спалахах можуть бути проблеми із самопочуттям навіть у здорових людей. Найчастіше під вплив магнітної бурі потрапляють люди похилого віку, немовлята, люди з хронічними захворюваннями та люди з підвищеною метеочутливістю.

новини україни

Основні симптоми:

  • Головний біль, запаморочення, мігрень
  • Прискорене серцебиття, стрибки артеріального тиску
  • Нудота, слабкість, підвищена стомлюваність
  • Порушення сну – безсоння чи сильна сонливість
  • Труднощі з концентрацією, занепад сил
  • Дратівливість, агресія, схильність до конфліктів
  • Підвищена тривожність, апатія, депресивні стани
  • Відсутність апетиту, невеликі проблеми із ШКТ
  • Загострення хронічних захворювань
  • Ломота в кістках та суглобах
  • Біль у місцях минулих переломів, у місцях старих травм

При бурях вище К-індексу 6 можуть бути перебої у роботі мобільного зв’язку, електроприладів.

Як можна допомогти організму

У дні магнітних бур варто знизити фізичні та психоемоційні навантаження. Обов’язково потрібно повноцінно висипатися (7-9 годин на добу) та дотримуватися нормального порядку дня.

Вранці підбадьоритися допоможе зарядка, пробіжка на вулиці, контрастний душ. Не варто пити багато кави – замініть її трав’яним чаєм і пийте більше звичайної води.

Обов’язково у такі дні потрібно повноцінно харчуватися та виключити з раціону жирну, гостру, солону та шкідливу їжу. Не варто вживати алкоголю.

Вдень рекомендується погуляти на свіжому повітрі.

Увечері бажано приділити час спокійному відпочинку, а перед сном прийняти розслаблюючу ванну з травами, подивитися приємний фільм, почитати книгу.

Людям із хронічними захворюваннями потрібно знизити свою активність, більше відпочивати, дихати свіжим повітрям, пити достатньо води та тримати під руками необхідні препарати.

Ще новини України:

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×