Купити квартиру в Дніпрі

2170
2170

Небезпечне явище природи – коли у березні Землю накриє потужна магнітна буря

Небезпечне явище природи – коли у березні Землю накриє потужна магнітна буря

У березні землю накриє потужна магнітна буря. Вона буде різної інтенсивності протягом кількох днів. Названо небезпечні дати

У березні Землю накриють декілька затяжних магнітних бурь. Одна з них стане найпотужнішою цього місяця та загалом останнім часом і триватиме кілька днів.

Про це розповідає НСН

Про небезпечне явище природи повідомили на сайті Мeteoagent, який складає онлайн-прогноз за допомогою інформації із супутникових систем NOAA, TESIS та наукових міжнародних метеорологічних лабораторій у всьому світі, інформує

Так, згідно з прогнозами, після затяжної магнітної бурі з 19 по 21 березня, вже за кілька днів сонячна активність стане ще сильнішою. У період 26 та 27 числа очікується магнітна буря сильної потужності (К-індекс 7 та К-індекс 6).

Найбільше вона проявить себе першого дня, коли інтенсивність буде 7 балів, а вже другого дня знизиться до 6-ти. Варто зазначити, що за останній місяць інтенсивність магнітних бур не була вищою за 5 балів.

У березні землю накриє потужна магнітна буря

Небезпечне явище природи – коли у березні Землю накриє потужна магнітна буря

Магнітна буря – це збурення геомагнітного поля Землі тривалістю від кількох годин до кількох діб. Буря може позначатися на поведінці тварин і навіть виводити з ладу електронну техніку. Крім того, метеозалежні люди цими днями можуть відчувати погіршення самопочуття.

Особливо важко переживають магнітні бурі люди з хронічними хворобами. Їм потрібно ретельно готуватися до цього явища природи:

  • Найперша порада – стежте за прогнозами і слідуйте всім рекомендаціям лікарів. А вони попереджають, що для зниження впливу магнітної бурі не можна зловживати алкоголем, не курити або хоча б скоротити кількість сигарет, не перевтомлюватися на роботі і зменшити фізичні навантаження. Гуляйте на свіжому повітрі не менше однієї години в день.
  • Для людей із серцево-судинними захворюваннями магнітні бурі справжнє випробування. Їм завжди треба бути готовими до загострень і тримати ліки в доступному місці. А для підтримки судин в тонусі під час магнітної бурі лікарі рекомендують приймати контрастний душ кілька разів на день. Також допоможе зняти напругу і тривогу ванна з ароматичними маслами і травами.
  • Для того, щоб не підвищився холестерин у крові, відмовтеся на час магнітних бур від жирного і солодкого.

У людей різна реакція на магнітну бурю: хтось її відчуває за три дні до початку, хтось під час, а деякі через пару днів після закінчення. Визначте свій тип і, знаючи метеопрогноз, будьте готові заздалегідь.

Джерело

Новини України:

Перехід на літній час у 2023 році – коли і куди перевести стрілки годинника

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×