Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Украинцам пересчитают пенсии с 1 марта: кто и на какую надбавку может рассчитывать[:ua]Українцям перерахують пенсії з 1 березня: хто і на яку надбавку може розраховувати[:]

[:ru]В Украине с 1 марта начнется ежегодная индексация пенсий. В этом году она увеличится на 11%, но далеко не для всех пенсионеров, передает НСН, ссылаясь на FaceNews.ua.

Как проходит индексация пенсий в Украине

С 2019 года в Украине проводят автоматическую индексацию пенсий. При ее расчете учитывается рост инфляции и увеличение средней зарплаты в прошлом году.

Сумма повышения рассчитывается по следующей формуле: 50% показателя инфляции в 2020 году + 50% роста средней зарплаты за прошлый год.

В данный момент средний размер пенсии по возрасту в Украине составляет 3 538,97 грн. Таким образом, в 2021 году пенсионеры смогут рассчитывать на прибавку около 389 грн.

Кто может рассчитывать на прибавку

На увеличение могут рассчитывать пенсионеры, получающие такие выплаты:

  • по возрасту;
  • по инвалидности;
  • по потере кормильца;
  • по выслуге лет (медработники и учителя, чей стаж составляет не менее 30 лет работы по профессии).

На 11% будет повышен расчетный размер средней зарплаты за три года, на основании которой считается пенсия. При этом повышение не коснется надбавок за сверхстаж и доплат для отдельных категорий.

Индексация обойдет стороной пенсионеров, которые по формуле заработали на пенсию, размер которой меньше, чем на 11% от минимальной.

Также повышение не коснется тех, кто сейчас получает максимальную пенсию.

Работающим пенсионерам всех категорий пенсии будут пересчитывать в апреле 2021 года с учетом зарплаты в период работы и приобретенного стажа.

Для частини українців з 1 квітня підвищується пенсійний вік: кого торкнеться

Уряд пропонує встановлювати щорічну індексацію пенсій не пізніше 1 березня[:ua]В Україні з 1 березня розпочнеться щорічна індексація пенсій. Цього року вона збільшиться на 11%, але далеко не для всіх пенсіонерів, передає НСН, посилаючись FaceNews.ua.

Як проходить індексація пенсій в Україні

З 2019 року в Україні проводять автоматичну індексацію пенсій. При її розрахунку враховується зростання інфляції і збільшення середньої зарплати в минулому році.

Сума підвищення розраховується за такою формулою: 50% показника інфляції 2020 року + 50% зростання середньої зарплати за минулий рік.

В даний момент середній розмір пенсії за віком в Україні становить 3 538,97 грн. Таким чином, в 2021 році пенсіонери зможуть розраховувати на надбавку близько 389 грн.

Хто може розраховувати на надбавку

На збільшення можуть розраховувати пенсіонери, які отримують такі виплати:

  • за віком;
  • по інвалідності;
  • по втраті годувальника;
  • за вислугою років (медпрацівники і вчителі, чий стаж становить не менше 30 років роботи за професією).

На 11% буде підвищено розрахунковий розмір середньої зарплати за три роки, на підставі якої вважається пенсія. При цьому підвищення не торкнеться надбавок за надстаж і доплат для окремих категорій.

Індексація обійде стороною пенсіонерів, які за формулою заробили на пенсію, розмір якої менше, ніж на 11% від мінімальної.

Також підвищення не торкнеться тих, хто зараз отримує максимальну пенсію.

Працюючим пенсіонерам усіх категорій пенсії перераховуватимуть у квітні 2021 року з урахуванням зарплати в період роботи та набутого стажу.

Для частини українців з 1 квітня підвищується пенсійний вік: кого торкнеться

Уряд пропонує встановлювати щорічну індексацію пенсій не пізніше 1 березня

 [:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×