Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Тариф на электроэнергию хотят снизить[:ua]Тариф на електроенергію хочуть знизити[:]

[:ru]Министерство энергетики Украины предложило снизить тариф на электроэнергию для населения. Решение примут уже завтра, сообщает НСН, ссылаясь на РБК Украина. Снижение тарифа планируется за счет отказа от ремонта электросетей.

Кабинет министров может снизить тариф на электроэнергию для населения на 24 коп./кВт час до 1,44 грн/кВт.час за счет изъятия у облэнерго средств с ремонтов электрических сетей.

Об этом говорится в проекте постановления, разработанного Министерством энергетики, которое есть в распоряжении РБК-Украина.

По имеющимся данным, проект будет рассмотрен на заседании 6 августа.

Льготный тариф 1,44 грн/кВт.час будет действовать для всех категорий потребителей вне зависимости от уровня дохода и месячного потребления до 30 апреля 2022 года.

Финансировать льготный тариф предложено как за счет государственных компаний “Энергоатом” и “Укргидроэнерго” так и за счет средств, предназначенных для ремонтов линий электропередачи.

НАЭК “Энергоатом” будет обязан продавать электроэнергию по 15 коп./кВт.час, “Укргидроэнерго” – по 1 коп./кВт.час, а все облэнерго компенсировать разницу между рыночной ценой на электроэнергию и льготным тарифом из средств своих инвестиционных программ.

Отметим, что 2 августа появилась информация, что Кабмин планирует еще снизить тарифы на электроэнергию для населения за счет снижения затрат на ремонты оборудования и линии электропередачи, 70% которых и так находятся в аварийном состоянии.

Потери в украинских электросетях превышают 10%, что обходится потребителям в 20 млрд грн ежегодно.

Напомним, на сегодня тариф на электроэнергию для бытовых потребителей составляет 1,68 грн/кВт.час при рыночной цене свыше 4 грн/кВт.час. Тариф на электроэнергию в Украине остается в 4 раза ниже, чем в странах Европы и не пересматривался с 2017 года.

Кстати, недавно “НСН” писал:

Підвищення тарифів на електроенергію: уряд має намір продовжити дію ПСО

Тариф на електроенергію поки що залишили незмінним

Тарифи на електроенергію: прес-секретар Зеленського заспокоїв громадян[:ua]Міністерство енергетики України запропонувало знизити тариф на електроенергію для населення. Рішення ухвалять вже завтра, повідомляє НСН, посилаючись на РБК-Україна. Зниження тарифу планується за рахунок відмови від ремонту електромереж.

Кабінет міністрів може знизити тариф на електроенергію для населення на 24 коп./кВт годину – до 1,44 грн/кВт.годину за рахунок вилучення у обленерго коштів з ремонтів електричних мереж.

Про це йдеться в проекті постанови, розробленому Міністерством енергетики, яке є в розпорядженні РБК-Україна.

За наявними даними, проект буде розглянуто на засіданні 6 серпня.

Пільговий тариф 1,44 грн/кВт.годину буде діяти для всіх категорій споживачів незалежно від рівня доходу та місячного споживання до 30 квітня 2022 року.

Фінансувати пільговий тариф запропоновано як за рахунок державних компаній “Енергоатом” і “Укргідроенерго”, так і за рахунок коштів, призначених для ремонтів ліній електропередачі.

НАЕК “Енергоатом” буде зобов’язаний продавати електроенергію по 15 коп/кВт.година, “Укргідроенерго” – на 1 коп/кВт.годину, а всі обленерго компенсувати різницю між ринковою ціною на електроенергію і пільговим тарифом з коштів своїх інвестиційних програм.

Зазначимо, що 2 серпня з’явилася інформація, що Кабмін планує знизити тарифи на електроенергію для населення за рахунок зниження витрат на ремонти обладнання та лінії електропередачі, 70% яких і так знаходяться в аварійному стані.

Втрати в українських електромережах перевищують 10%, що обходиться споживачам в 20 млрд грн щорічно.

Нагадаємо, на сьогодні тариф на електроенергію для побутових споживачів становить 1,68 грн/кВт.годину при ринковій ціні понад 4 грн/кВт.годину. Тариф на електроенергію в Україні залишається в 4 рази нижче, ніж в країнах Європи і не переглядався з 2017 року.

До речі, нещодавно “НСН” писав:

Підвищення тарифів на електроенергію: уряд має намір продовжити дію ПСО

Тариф на електроенергію поки що залишили незмінним

Тарифи на електроенергію: прес-секретар Зеленського заспокоїв громадян[:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×