Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Зеленский инициировал неотложную ликвидацию Окружного админсуда Киева[:ua]Зеленський ініціював невідкладну ліквідацію Окружного адмінсуду Києва[:]

[:ru]Президент Владимир Зеленский внес в Верховную Раду как неотложный законопроект о ликвидации Окружного административного суда Киева (ОАСК).

Согласно части второй статьи 125 Конституции Украины, суд образуется, реорганизуется и ликвидируется законом, проект которого вносит в Верховную Раду президент Украины (после консультаций с Высшим советом правосудия).

Об этом говорится на сайте президента, передает НСН.

“В демократическом обществе уважение и доверие к суду должны быть безусловными. Но там, где умирает доверие, заканчивается и демократия. У ОАСК было достаточно времени, чтобы одуматься, посмотреть на себя в зеркало и найти там простые вещи, которые так ищут в нем общество и государство, – справедливость, беспристрастность и честность. Вместо этого видим очередные скандалы с «пленками», коррупцию связанных лиц с забитыми деньгами сейфами и многочисленные сомнительные решения. Доверие к Окружному административному суду г. Киева потеряно”,говорится в сообщении.

“Сегодня я вношу в парламент законопроект о ликвидации Окружного административного суда города Киева. Суд, который так и не смог вернуть доверие к себе, но справился с возвращением скандалов и странных решений, далеких от понимания справедливости. Достаточно сейфов, набитых миллионами наличных, у связанных с руководством суда лиц или ожидания очередных записей скандальных разговоров из кабинетов судей, которые думают, что перевешивают все в нашей стране. Суд, одним решением которого может быть поставлен крест на любом достижении государства, любой реформе, будет ликвидирован. Воспринимайте это как сигнал любому суду, который предал уважении к закону”,прокомментировал Зеленский.

Напомним, в июле прошлого года НАБУ сообщило о подозрении голове ОАСК Павлу Вовку, его заместителю, пяти судьям ОАСК и руководителю ГСА Зиновию Холоднюку. Детективы НАБУ заявили, что руководство ОАСК планировало захват власти в стране.

В октябре 2020 году в Офисе президента отреагировали на петицию о ликвидации Окружного административного суда Киева, которая набрала необходимые для рассмотрения 25 000 голосов. Тогда Владимир Зеленский поручил начать консультации с Высшим советом правосудия в отношении будущего статуса ОАСК.

Также ранее Зеленский зарегистрировал пакет законопроектов для реформирования судебной системы. Один из них должен сократить полномочия Окружного административного суда Киева.

Читайте еще: Тупицкого не пустили на спецзаседание Конституционного суда, которое он сам созвал[:ua]Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроєкт про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК).

Відповідно до частини другої статті 125 Конституції України, суд утворюється, реорганізовується та ліквідовується законом, проект якого вносить до Верховної Ради президент України (після консультацій з Вищою радою правосуддя).

Про йдеться на сайті президента, передає НСН.

“У демократичному суспільстві повага й довіра до суду мають бути безумовними. Але там, де вмирає довіра, закінчується й демократія. ОАСК мав достатньо часу, щоб одуматися, подивитися на себе в дзеркало та віднайти там прості речі, які так шукають у ньому суспільство й держава, – справедливість, неупередженість і чесність. Замість цього бачимо чергові скандали з «плівками», корупцію пов’язаних осіб із забитими грошима сейфами та численні сумнівні рішення. Довіра до Окружного адміністративного суду м. Києва втрачена”, мовиться у повідомленні.

“Сьогодні я вношу до парламенту законопроект про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва. Суду, який так і не зміг повернути довіру до себе, але впорався з поверненням скандалів і дивних рішень, далеких від розуміння справедливості. Досить сейфів, набитих мільйонами готівки, у пов’язаних із керівництвом суду осіб або очікування чергових записів скандальних розмов з кабінетів суддів, які думають, що переважують усе в нашій країні. Суд, одним рішенням якого може бути поставлений хрест на будь-якому досягненні держави, будь-якій реформі, буде ліквідований. Сприймайте це як сигнал до будь-якого суду, який зрадив повазі до закону”, прокоментував Зеленський.

Нагадаємо, у липні минулого року НАБУ повідомило про підозру голові ОАСК Павлу Вовку, його заступнику, п’ятьом суддям ОАСК та керівнику ДСА Зіновію Холоднюку. Детективи НАБУ заявили, що керівництво ОАСК планувало захоплення влади в країні.

У жовтні 2020 року в Офісі президента відреагували на петицію про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва, яка набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів. Тоді Володимир Зеленський доручив розпочати консультації з Вищою радою правосуддя щодо майбутнього статусу ОАСК.

Також раніше Зеленський зареєстрував пакет законопроєктів для реформування судової системи. Один з них мав скоротити повноваження Окружного адміністративного суду Києва.

Читайте еще: Тупицького не пустили на спецзасідання Конституційного суду, яке він сам скликав[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×