Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]В Украине хотят отменить часть налогов для граждан[:ua]В Україні хочуть скасувати частину податків для громадян[:]

[:ru]В парламенте рассматривают вопрос об отмене ряда налогов для украинцев.

Парламентарии предлагают внести правки к законопроекту №5600 об увеличении налогов, акцизов и штрафов для граждан Украины.

Об этом пишет today.ua, передает НСН.

Вокруг этого документа возникает много шума и споров, ведь налогообложение касается представителей всех сфер бизнеса. Вырастут налоги – вырастут цены на все товары и услуги.

Чтобы облегчить судьбу украинцев, депутаты предлагают внести поправки в законопроект и исключить налогообложение НДС операций по поставке жилья. Если налоги не отменят, квартиры в Украине вскоре подорожают примерно на 20%.

Также рассматривается вопрос об отмене налогообложения дохода от продажи с/х продукции, выращенной фермерами на земельных участках площадью более 0,5 га. Вместо этого введена обязанность налогообложения при продаже продукции на сумму от 12 минимальных зарплат в год (сейчас это 72 тыс. грн).

Депутаты предлагают отменить увеличение штрафов за несвоевременную регистрацию налоговых накладных свыше 180 дней и положение об установлении дополнительных требований к праву на бюджетное возмещение (стоимость переработки не менее 8% от цены продажи товара).

Предлагается пересмотреть права граждан на взыскание налогового долга ГНС без обращения в суд по всему налоговому долгу, возникшему по самостоятельному декларированию налогоплательщика. Сейчас существует ограничение: налоговая может взыскать таким образом долг, по которому сумма не менее 5 млн грн и имеется неуплата в течение 90 дней.

Читайте еще: Налоговая амнистия: какие средства и имущество не нужно декларировать[:ua]У парламенті розглядають питання про скасування ряду податків для українців.

Парламентарії пропонують внести правки до законопроекту №5600 про збільшення податків, акцизів і штрафів для громадян України.

Про це пише today.uа, передає НСН.

Навколо цього документа виникає багато шуму і суперечок, адже оподаткування стосується представників усіх сфер бізнесу. Зростуть податки – виростуть ціни на всі товари і послуги.

Щоб полегшити долю українців, депутати пропонують внести поправки в законопроект і скасувати, наприклад, оподаткування ПДВ операцій з поставок житла. Якщо цю норму не скасують, то квартири в Україні подорожчають до 20%.

Також розглядається питання про скасування оподаткування доходу від продажу с/г продукції, вирощеної фермерами на земельних ділянках площею понад 0,5 га. Замість цього запроваджено обов’язок оподатковувати продукцію від продажу на суму від 12 мінімальних зарплат на рік (на сьогоднішній день ця сумма складає 72 тис. грн).

Депутати пропонують скасувати збільшення штрафів за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних понад 180 днів і положення про встановлення додаткових вимог до права на бюджетне відшкодування (вартість переробки не менше 8% від ціни продажу товару).

Пропонується переглянути права громадян на стягнення податкового боргу ДПС без звернення до суду по всьому податковому боргу, який виник по декларуванню платника податків. На сьогоднішній день податкова може стягнути таким чином борг, за яким сума не менше 5 млн грн і є несплата протягом 90 днів.

Читайте ще: Податкова амністія: які кошти і майно не потрібно декларувати[:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×