Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Що подарувати дитині на святого Миколая: корисні ідеї для батьків

19 грудня – День святого Миколая. Обираючи, що покласти під подушку на свято, батьки намагаються керуватися такими правилами: подарунок повинен бути практичним, корисним, допомагати дитині розвиватися. А ось дітлахи часто очікують від свята щось незвичайного. 

Тому варто спробувати поєднати приємне з корисним. А ідеї від ТСН.ua допоможуть розібратися, що подарувати хлопчику та дівчинці на Миколая, передає НСН.

Що подарувати на Миколая: універсальні подарунки

Часто в сім’ях ростуть одразу хлопчик і дівчинка. А батькам хочеться порадувати їх обох та весело провести час в родинному колі. В такому разі можна вибрати подарунок на святого Миколая з наступного списку.

Іграшки

Мабуть, найпопулярніший подарунок всіх часів, адже найрізноманітніші іграшки люблять всі діти: від зовсім малюків до вже досить дорослих. Сучасний асортимент магазинів також вражає, однак не забувайте враховувати вподобання дитини, її вік і стать:

  • для найменших можна підібрати гризунці або брязкальця;
  • м’які іграшки підійдуть дошкільнятам і навіть підліткам;
  • хлопчики будуть щасливі отримати конструктор: маленьким підійдуть дерев’яні варіанти, а ось знамениті LEGO залишаються мрією практично всіх дітей шкільного віку;
  • інтерактивні іграшки — це чудовий варіант для розвитку дитини і її взаємодії з зовнішнім світом;
  • ляльки, будиночки, набори маленької господині — такі іграшки розтоплять серце будь-якої дівчинки;
  • а ось машинки, трансформери чи персонажі відомих мультфільмів більше підходять хлопчикам.

Солодощі

Якщо ви вже почали думати, що подарувати дитині на Миколая, варто звернути увагу саме на різноманітні солодощі. По-перше, їх можна без проблем сховати під подушкою. По-друге, всі діти люблять шоколад, цукерки, різноманітні пряники і печиво. Тут головне вибирати в залежності від смакових уподобань малечі.

Які солодощі дарують на святого Миколая традиційно? Ще наші пращури готували перед святом спеціальні пряники, яких називали “миколайчиками”. Фігурки могли мати форму коників, ялинок, сердець, пташечок, зірок або місяця. Сьогодні ж все набагато простіше — можна вибрати вже готовий набір різних солодощів.

Пазли

Якщо ви не знаєте, що покласти під подушку на Миколая, щоб здивувати малечу, можна звернути увагу на різноманітні пазли. Для зовсім маленьких дітей (від 1,5 року) доступні пазли з великими деталями. Так малюк може вивчити назви тварин, кольори, цифри, букви, пори року. Останнім часом дуже популярними стали 3D-пазли. Дівчинці підійде сцена з улюбленого мультфільму, а хлопчику — супергеройський варіант.

Санки-льодянки

Зимові забавки важко уявити без катання на санчатах. Тому такому подарунку будуть раді всі: хлопчики, дівчатка і навіть їхні батьки.

Останнім часом дуже популярними стають санки-льодянки, які ще називають в народі “тарілками”. Вони представляють собою пластиковий диск із ручками, який чудово ковзає по засніженим горам. На таких, звичайно, не покататися на тротуарах, але для парку чи сімейної відпустки — ідеальний варіант.

Цікаві враження

Що подарувати дітям на день святого Миколая, щоб вони отримали не лише цінну річ, але й незабутні враження? Завжди можна вибрати щось, що сподобається і дівчинці, і хлопчику.

Наприклад, квитки до кіно на прем’єру нового мультфільму або на новорічну виставу, які завжди починають проходити в цей час. Їх можна додати до основного презенту, щоб потішити малечу і провести час всією сім’єю.

Що подарувати хлопчику на Миколая

Всі діти, незалежно від віку, з нетерпінням очікують ранку 19 грудня, щоб подивитися, що ж їм поклав Миколай під подушку. Так як батьків ще чекають новорічні свята, на які також потрібно купувати подарунки, можна порадувати свого сина невеликим, але приємним сюрпризом.

Книжки

Хто сказав, що сучасні хлопчики не люблять читати? Навпаки, сьогодні можна підібрати різні за тематикою твори, які точно сподобаються юному шукачеві пригод. Головне перед тим, як вибирати, що подарувати дитині на день святого Миколая, поцікавитися, які автори і жанри цікавлять сина.

Набір для експериментів

Відкривати щось нове та цікаве — саме те, що подобається хлопчикам будь-якого віку.

Найбільш популярні сьогодні:

  • набір для фокусника;
  • набір юного хіміка або фізика;
  • набір для археології;
  • набір із робототехніки.

Головне тут, підібрати варіант, який відповідає вікові дитини.

Настільні ігри

Сьогодні в магазинах можна знайти великий асортимент пізнавальних настільних ігор, які будуть цікаві хлопчикам. До того ж, такий сюрприз не лише розв’яже ваше питання, що подарувати дитині на святого Миколая, але й допоможе зібрати за цікавим проводженням часу всю родину. Тут потрібно звертати увагу на вік дитини. Наприклад, для дошкільнят чудово підійдуть навчальні та логічні настільні ігри:

  • Катаміно — гра, яка чимось нагадує відомий з дитинства Тетрис, але тут потрібно проходити випробування із заздаегідт підготовлених карток;
  • Швидкісні кольори — гра представляє набір sз карток, на яких намальовані чорно-білі малюнки, їх потрібно розфарбувати (але зробити це зовсім не просто, адже не можна виходити за краї, а на все дається зовсім мало часу).

Можна знайти цікаві варіанти і для більш дорослих дітей. Подарувати настільні ігри на день святого Миколая також можна дівчаткам. Але тут варто звернути увагу на більш яскраві варіанти. Сьогодні в спеціалізованих магазинах навіть продаються настільні ігри за мотивами улюблених мультфільмів.

Сучасна техніка

Сьогодні діти все частіше мріють про подарунки у вигляді різноманітних ґаджетів. І якщо ваш сімейний бюджет дозволяє, можете не ламати голову над тим, що подарувати на Миколая дітям, а просто замовити новий смартфон, бездротові навушники, електронну книгу або планшет. Тут вже потрібно звернути увагу на побажання самої дитини.

Що подарувати дівчинці на Миколая

Окрім солодощів, можна звернути увагу і на інші подарунки.

Розмальовки

Розфарбовуванням картинок найбільше люблять займатися саме дівчатка дошкільного віку. Такий подарунок ще й досить корисний, адже допомагає розвинути дрібну моторику і тренувати руку.

Набір для творчості

У той час, коли хлопці більше цікавляться різноманітними експериментами, дівчата люблять творити. Тут можна подумати, що подарувати дитині на день святого Миколая, і обрати один із таких варіантів:

  • щоб розвивати творчі здібності — олівці, кольоровий папір, фарби;
  • для ліплення і розвитку креативних здібностей;
  • дитячі музичні інструменти — особливо, якщо ваша дитина захоплюється музикою.

Сертифікат на курс або майстер-клас

Такий незвичайний презент сподобається дівчатам, які вже пішли до школи. Вибирати краще саме ту діяльність, яка цікавить малечу. Це може бути створення глиняного посуду, розпис ялинкової прикраси, курси кулінарії або малювання, валяння з вовни.

Приємні дрібнички

Що дарують на день святого Миколая батьки, діти яких вже мають все, що їм потрібно? Можна зупинитися на якійсь милій серцю дрібничці. Наприклад, придбати кулончик із першою буквою імені дівчинки або браслет з гравіруванням.

Також підійде яскравий годинник, набір шпильок для волосся, косметика для підлітка. В зимове свято чудово впишуться теплі домашні капці у вигляді кумедної тваринки або улюбленого героя мультфільму.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×