Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Комуналка у грудні: скільки коштують світло, газ та опалення

З 1 грудня в Україні змінилися тарифи на комунальні послуги. Скільки тепер коштує комуналка?

Скільки платитимуть українці у грудні, з посиланням на Апостроф передає НСН.

Тарифи за електроенергію

Вони із грудня залишаться на фіксованому рівні.

  • для домогосподарств, що споживають менше 250 кВт*год, буде знижено до 1,44 грн за кВт (зараз 1,68 грн);
  • для тих, хто споживає понад 250 кВт*год. на місяць, тарифи залишаються без змін – 1,68 грн за кВт*год.

Тарифи на газ

У грудні й надалі діятиме річний та місячний тариф на газ. При цьому з 1 грудня не буде діяти пільгова ціна на газ для клієнтів постачальника останньої надії (ПОН).

Місячний тариф встановлений у межах від 7,788 до 38,35 гривні за кубометр газу. Він діятиме для громадян, які відмовилися від річного тарифу. Річний фіксований тариф становитиме від 7,799 до 13,50 гривні за кубометр газу.

Тарифи на опалення

Тарифи на тепло в Україні протягом усього опалювального сезону залишаться стабільними, про що заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Згідно з ухвалою НКРЕКП, розмір тарифів встановлюють місцеві громади. З тарифами у різних містах України можна ознайомитись за посиланням.

Продукти

Крім того, як розповів виконавчий директор “Економічної дискусійного клубу” Олег Пендзин, в Україні з 1 грудня будуть дорожчати найбільш дешеві продукти, тому що вони наразі мають підвищений попит серед українців.

“З 1 грудня ми отримаємо плюс 500 грн до мінімальної заробітної плати. Роботодавець не з власної кишені буде підвищувати. Тому все це ляже в ціну товару. З одного боку, ми будемо мати підвищення попиту, а з іншого — збільшення видатків на виробництво. Тому грудень буде місяцем росту цін. Перед святами у нас, як правило, з’являється ажіотажний попит, особливо на продовольчу групу”,зазначив Пендзин.

За його словами, до кінця цього року овочі борщового набору подорожчають на 20-30%. Також найближчим часом на 7-8% подорожчає олія.

Фото: УНІАН

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×