Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]”Как в Казани”: подросток из Харькова выложил видео с угрозами о терактах в школах[:ua]”Як у Казані”: хлопець з Харкова виклав відео з погрозами про теракти у школах [:]

[:ru]В Харькове 11-классник записал видео в TikTok, где пригрозил устроить теракты в школах.

Сотрудники СБУ оперативно установили личность парня — он говорит, что хотел популярности в социальных сетях.

Об этом сообщил пресс-секретарь Управления СБУ в Харьковской области Владислав Абдула, передает НВ, информирует НСН.

По его словам, оперативники спецслужбы выяснили, что неизвестный пользователь 1 и 2 июня опубликовал в TikTok два видео, где заявил, что 5 июня, в день последнего звонка, в двух школах Харькова произойдут события, как во время майского теракта в российской Казани.

Менее чем через сутки киберспециалисты установили автора видео — им оказался ученик 11 класса одной из школ города, где якобы планировался теракт. По словам сотрудников СБУ, его сообщения были безосновательными. Полиция провела с 11-классником профилактическую беседу. Он признал свою вину, а видео, по его словам, смонтировал для популярности в соцсетях.

Местные СМИ обнародовали видео с извинениями школьника.

«Я не хотел ничего плохого, только хайп, но выбрал глупую идею для популярности. В будущем такого не повторится, и я никому не советую делать хайп на грязных темах»,сказал он.

В СБУ напомнили, что угроза совершения террористического акта является уголовным преступлением, ответственность за которое предусмотрена ст. 258 Уголовного кодекса Украины. За это может грозить от 5 до 10 лет лишения свободы. Уголовная ответственность за совершение такого преступления наступает с 14 лет.

Напоминаем:

В Казани 11 мая вооруженный дробовиком 19-летний Ильназ Галявиев ворвался в одну из школ города. В результате стрельбы в школе погибли девять человек, еще 16 получили ранения. Спасаясь, ученики выпрыгивали из окон учебного заведения. Сам нападающий после задержания заявил, что «осознал себя богом». У него была лицензия на оружие. За несколько дней до инцидента он приобрел карабин в магазине. Родители знали об этой покупке. Суд предъявил Ильназу Галявиеву обвинение по статье Убийство и арестовал на два месяца, ему грозит пожизненное.

[:ua]У Харкові 11-класник записав відео у TikTok, де пригрозив влаштувати теракти у школах.

Співробітники СБУ оперативно встановили особу хлопця — він каже, що хотів популярності у соціальних мережах.

Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, передає НВ, інформує НСН.

За його словами, оперативники спецслужби з’ясували, що невідомий користувач 1 та 2 червня опублікував у TikTok два відео, де заявив що 5 червня, у день останнього дзвоника, у двох школах Харкова стануться події, як під час травневого теракту у російській Казані.

Менш ніж за добу кіберфахівці встановили автора відео — ним виявився учень 11 класу однієї зі шкіл міста, де нібито планувався теракт.

За словами співробітників СБУ, такі повідомлення хлопця були безпідставними. Поліція провела з 11-класником профілактичну бесіду. Він визнав свою провину, а відео, за словами хлопця, змонтував для популярності в соцмережах.

Місцеві ЗМІ оприлюднили відео з вибаченнями 11-класника.

«Я не хотів нічого поганого, лише хайпу, але обрав дурну ідею для популярності. У майбутньому такого ніколи не повториться, і я нікому не раджу робити хайп на брудних темах»,сказав він.

У СБУ нагадали, що погроза вчинення терористичного акту є кримінальним злочином, відповідальність за який передбачений ст. 258 Кримінального кодексу України. За це може загрожувати від 5 до 10 років позбавлення волі. Кримінальна відповідальність за вчинення такого злочина настає з 14 років.

Нагадуємо:

У Казані 11 травня озброєний дробовиком 19-річний Ільназ Галявієв увірвався в одну зі шкіл міста. Унаслідок стрілянини в школі загинули дев’ять людей, ще 16 отримали поранення. Рятуючись, учні вистрибували з вікон навчального закладу. Сам нападник після затримання заявив, що «усвідомив себе богом». У нього була ліцензія на зброю. За кілька днів до інциденту він придбав карабін в магазині. Батьки знали про цю покупку. Суд висунув Ільназу Галявієву звинувачення за статтею Вбивство та заарештував на два місяці.

[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×