Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Россия готова к широкомасштабным провокациям против Украины – ГУР[:ua]Росія готова до широкомасштабних провокацій проти України – ГУР[:]

[:ru]Главное управление разведки Министерства обороны Украины 1 апреля заявило о том, что Россия готовит провокации в зоне ООС на Донбассе и расширяет свое присутствие на оккупированных территориях, передает НСН, ссылаясь на Суспільне мовлення и пресслужбу ГУР.

“По информации ГУР МО Украины, Российская Федерация завершает подготовку комплекса мероприятий, который имеет целью побуждение нашего государства на военный ответ на враждебные действия оккупантов на линии соприкосновения сторон на востоке Украины, и расширение российского военного присутствия на территории так называемых “ДНР” и “ЛНВ” за счет введения регулярных подразделений вооруженных сил РФ”, – говорится в сообщении.

Как отметили в разведке, “в качестве оправдания таких действий” российская сторона может использовать предлог защиты “российских граждан”. При этом в ГУР объяснили, что под таковыми имеются в виду граждане Украины, которым принудительно в течение последних лет выдавали паспорта РФ.

В разведке также не исключают попыток продвижения российских оккупационных войск вглубь территории Украины.

Как сообщает New York Times, Соединенные Штаты обеспокоены обострением на Донбассе, а также активностью России на оккупированных территориях и возле украинских границ, поэтому повысили уровень боеготовности своих войск в Европе.

“На прошлой неделе Европейское командование вооруженных сил США повысило наблюдаемый уровень опасности с “возможного кризиса” до “потенциально неминуемого кризиса” – самого высокого уровня, – в ответ на развертывание дополнительных российских войск”, – отмечает издание.

Что говорит Кремль

[:ru]Россия готова к широкомасштабным провокациям против Украины - ГУР[:ua]Росія готова до широкомасштабних провокацій проти України - ГУР[:]

Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков 1 апреля заявил, что РФ перебрасывает войска к границам, поскольку по периметру “повышенная активность войск НАТО”. Он добавил, что “Российская Федерация перемещает войска в пределах своей территории на свое усмотрение, это не должно никого беспокоить, это ни для кого не представляет никакой угрозы”, передает “Интерфакс”.

Реакция Зеленского

[:ru]Россия готова к широкомасштабным провокациям против Украины - ГУР[:ua]Росія готова до широкомасштабних провокацій проти України - ГУР[:]

На информацию Минобороны отреагировал президент Украины Владимир Зеленский:

“Игра мускулами в формате военных учений и возможные провокации вдоль границы – это традиционная дело России. Таким образом она пытается создавать атмосферу угрозы и одновременно – давления во время переговоров о прекращении огня и относительно мира как нашей ценности”, – говорится в заявлении Зеленского 1 апреля.

Реакция МИД Украины

[:ru]Россия готова к широкомасштабным провокациям против Украины - ГУР[:ua]Росія готова до широкомасштабних провокацій проти України - ГУР[:]

Министр иностранных дел Украины Дмитрий Кулеба обсудил ситуацию с Генеральным секретарем ОБСЕ Хельгой Шмид и сообщил о системном обострении Россией ситуации в Донецкой и Луганской областях и в Крыму”.

“Продление мандата СММ особенно важно на фоне обострения ситуации безопасности, которое устроила Россия. Мониторы ОБСЕ, способные все видеть и слышать, сейчас как никогда нужны в Донецкой и Луганской областях”.

“ОБСЕ должна пристально следить за действиями РФ”, — добавил Кулеба.

Что происходит на Донбассе

26 марта под Шумами на Донбассе погибли четверо украинских военных – Сергей Коваль, Сергей Барнич, Максим Абрамович и Сергей Гайченко. После этого президент Владимир Зеленский обратился к лидерам стран “нормандской четверки” и призвал их сделать все возможное для сохранения режима всеобъемлющего прекращения огня на Донбассе.

31 марта лидеры Франции, Германии и России провели переговоры по поводу обострения на Донбассе. В то же время заявления, которые они обнародовали после этого, несколько отличаются друг от друга. В частности в заявлении на сайте Елисейского дворца говорится о том, что Россия должна признать ответственность за происходящее на Донбассе, а в заявлении на сайте немецкого правительства об Украине упоминается то, что канцлер и президент Франции призвали к проведению переговоров в нормандском формате для реализации Минских договоренностей.

В заявлении Кремля говорится, что Украина должна напрямую договариваться с Донецком и Луганском относительно урегулирования правовых аспектов особого статуса Донбасса. Также в ней содержатся обвинения в том, что украинские военные “провоцируют эскалацию”.

Росія стягує війська до кордону з Україною – головнокомандувач ЗСУ[:ua]Головне управління розвідки Міністерства оборони 1 квітня заявило про те, що Росія готує провокації у зоні ООС на Донбасі та розширює свою присутність на окупованих територіях, передає НСН, посилаючись на Суспільне мовлення та пресслужбу ГУР.

“За інформацією ГУР МО України, Російська Федерація завершує підготовку комплексу заходів, який має на меті спонукання нашої держави на військову відповідь на ворожі дії окупантів на лінії зіткнення сторін на сході України, та розширення російської військової присутності на території так званих “ДНР” та “ЛНР” за рахунок введення регулярних підрозділів збройних сил РФ”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у розвідці, “в якості виправдання таких дій” російська сторона може використати привід захисту “російських громадян”. При цьому в ГУР пояснили, що під ними маються на увазі громадяни України, яким примусово протягом останніх років видавали паспорти РФ.

У розвідці також не виключають спроб просування російських окупаційних військ углиб території України.

Як повідомляє New York Times, Сполучені Штати занепокоєні загостренням на Донбасі, а також активністю Росії на окупованих територіях та біля українських кордонів, через що підвищили рівень боєготовності своїх військ у Європі.

“Минулого тижня Європейське командування збройних сил США підвищило спостережуваний рівень небезпеки з “можливої кризи” до “потенційно неминучої кризи” – найвищого рівня, – у відповідь на розгортання додаткових російських військ”, – зазначає видання.

Що каже Кремль

[:ru]Россия готова к широкомасштабным провокациям против Украины - ГУР[:ua]Росія готова до широкомасштабних провокацій проти України - ГУР[:]

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков 1 квітня заявив, що РФ перекидає війська до кордонів, оскільки по периметру “підвищена активність військ НАТО”. Він додав, що “Російська Федерація переміщує війська в межах своєї території на свій розсуд, це не повинно нікого турбувати, це ні для кого не становить жодної загрози”, передає “Інтерфакс”.

Реакція Зеленського

[:ru]Россия готова к широкомасштабным провокациям против Украины - ГУР[:ua]Росія готова до широкомасштабних провокацій проти України - ГУР[:]

На інформацію Міноборони відреагував президент України Володимир Зеленський:

“Гра м’язами у форматі військових навчань і можливі провокації вздовж кордону – це традиційна справа Росії. Таким чином вона намагається створювати атмосферу загрози та водночас – тиску під час переговорів щодо припинення вогню та щодо миру як нашої цінності”, – ідеться в заяві Зеленського 1 квітня.

Реакція МЗС України

[:ru]Россия готова к широкомасштабным провокациям против Украины - ГУР[:ua]Росія готова до широкомасштабних провокацій проти України - ГУР[:]

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба поговорив з Генеральною секретаркою ОБСЄ Хельгою Шмід і повідомив “про системне загострення Росією безпекової ситуації у Донецькій та Луганській областях та в Криму”.

“Продовження мандату СММ особливо важливе на тлі загострення безпекової ситуації, яке влаштувала Росія. Монітори ОБСЄ, здатні все бачити і чути, нині як ніколи потрібні у Донецькій та Луганській областях”.

“ОБСЄ має пильно стежити за діями РФ”, — додав Кулеба.

Що відбувається на Донбасі

26 березня під Шумами на Донеччині загинули четверо українських військових – Сергій Коваль, Сергій Барнич, Максим Абрамович та Сергій Гайченко. Після цього президент Володимир Зеленський звернувся до лідерів країн “нормандської четвірки” та закликав їх зробити все можливе для збереження режиму всеосяжного припинення вогню на Донбасі.

31 березня лідери Франції, Німеччини та Росії провели переговори через загострення на Донбасі. Водночас заяви, які вони оприлюднили після цього, дещо відрізняються одна від одної. Зокрема у заяві на сайті Єлисейського палацу йдеться про те, що Росія повинна визнати відповідальність за події на Донбасі, а в заяві на сайті німецького уряду про Україну згадується те, що канцлерка і президент Франції закликали до проведення переговорів в нормандському форматі для реалізації Мінських домовленостей.

У заяві Кремля зазначено, що Україна повинна напряму домовлятися з Донецьком і Луганськом щодо врегулювання правових аспектів особливого статусу Донбасу. Також у ній містяться звинувачення в тому, що українські військові “провокують ескалацію”.

Росія стягує війська до кордону з Україною – головнокомандувач ЗСУ[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×