Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Рада не легализировала медицинский каннабис [:ua]Рада не легалізувала медичний канабіс[:]

[:ru]Верховная Рада во вторник, 13 июня, не приняла в первом чтении законопроект №5596 о регулировании обращения медицинской конопли. За него проголосовали лишь 184 нардепа, передает НСН, ссылаясь на онлайн-трансляцию заседания и издание Бабель.

После провального голосования рада 240 голосами вернула законопроект на доработку.

Документ в текущей редакции предлагает разрешить использование экстракта каннабиса исключительно в медицинских целях, а выращивание марихуаны будет разрешено только по лицензии и только для медпрепаратов.

Согласно законопроекту, употреблять медицинский каннабис позволят пациентам с онкологией, эпилепсией и другими болезнями.

Перед заседанием один из инициаторов и народный депутат от «Слуги Народа» Александр Санченко объяснял, что этот закон даст доступ к лекарствам для 2 миллионов людей, которые страдают от рака, эпилепсии и посттравматического синдрома:

«Если используют морфий, то почему нельзя использовать другое обезболивающее».

Отдельно он подчеркнул, что после легализации рынка медицинского каннабиса эти лекарства станут более доступными – их стоимость может снизиться с $50 долларов, как это есть сейчас на черном рынке, до $10 — 20.

2 июня в Верховную Раду внесли законопроект № 5596, который предлагает разрешить использование каннабиса в медицинских и научных целях. Среди авторов документа — депутаты фракций «Голос», «Слуга народа», «Европейская солидарность», а также внефракционные нардепы.

Почти все эксперты и правозащитники высказались в поддержку этого законопроекта. Они также рассказали, что текст и нормы закона согласованы с правоохранителями и представителями религиозных организаций.

Законопроекты о легализации медицинского канабиса регистрировали в Раде в 2016, 2019 и 2020 годах. Вопрос об использовании марихуаны для лечения тяжелобольных людей обсуждают в Украине не первый год. Активисты регулярно выходят на «Конопляный марш», а некоторые пациенты в Украине судятся за право лечиться каннабисом.

Кстати, недавно “НСН” писал:

В аптеках Германии с 7 июля можно купить конопли – запущен продажу каннабиса

В Раде подрались нардепы от ОПЗЖ и “Слуги народа” (фото)

Зеленский внес в Раду неотложный законопроект о Большой Герб

 [:ua]Верховна Рада у вівторок, 13 червня, не ухвалила у першому читанні законопроєкт №5596 про регулювання обігу медичних конопель. За нього проголосували лише 184 нардепи, передає НСН, посилаючись на онлайн-трансляцію засідання та видання Бабель.

Після провального голосування рада 240 голосами повернула законопроєкт на доопрацювання.

Документ у поточній редакції пропонує дозволити використання екстракту канабісу виключно у медичних цілях, а вирощування марихуани буде дозволено лише за ліцензією і тільки для медпрепаратів.

Згідно з законопроєктом, вживати медичний канабіс дозволять пацієнтам з онкологією, епілепсією та іншими хворобами.

Перед засіданням один із ініціаторів та народний депутат від «Слуги Народу» Олександр Санченко пояснював, що цей закон дасть доступ до ліків для 2 мільйонів людей, які страждають від раку, епілепсії та посттравматичного синдрому:

«Якщо використовують морфій, то чому не можна використовувати інше знеболююче».

Окремо він наголосив, що після легалізації ринку медичного канабісу ці ліки стануть доступнішими – їх вартість може знизитися з $50 доларів, як це нині на чорному ринку, до $10 — 20.

2 червня у Верховну Раду внесли законопроєкт № 5596, який пропонує дозволити використання каннабіса в медичних і наукових цілях. Серед авторів документа — депутати фракцій «Голос», «Слуга народу», «Європейська солідарність», а також позафракційні нардепи.

Майже всі експерти та правозахисники висловилися на підтримку цього законопроєкту. Вони також розповіли, що текст і норми закону погоджені з правоохоронцями та представниками релігійних організацій.

Законопроєкти про легалізацію медичного канабіса реєстрували в Раді у 2016, 2019 і 2020 роках. Питання про використання марихуани для лікування тяжкохворих людей обговорюють в Україні не перший рік. Активісти регулярно виходять на «Конопляний марш», а деякі пацієнти в Україні судяться за право лікуватися каннабісом.

До речі, нещодавно “НСН” писав:

В аптеках Німеччини з 7 липня можна купити коноплі – запущено продаж канабісу

У Раді побилися нардепи від ОПЗЖ і “Слуги народу” (фото)

Зеленський вніс до Ради невідкладний законопроєкт про Великий Герб

 [:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×