Купити квартиру в Дніпрі

В Україні змінили процес перевірки водіїв на алкогольне сп’яніння: що варто знати

процес перевірки водіїв

В Україні змінили процес перевірки водіїв на алкогольне сп’яніння. Відтепер ця процедура проходитиме  з відеофіксацією або у присутності двох свідків, передає НСН.

«Внесено зміни до Порядку направлення водіїв транспортних засобів для проведення огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, і проведення такого огляду», повідомив представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Тепер огляд на місці зупинки транспортного засобу проводиться із застосуванням технічних засобів відеозапису. У випадку неможливості проведення відеозапису огляд проводиться у присутності двох свідків. Матеріали відеозапису обовʼязково долучаються до протоколу про адміністративне правопорушення.

Змінили процес перевірки водіїв на алкогольне сп’яніння

В Україні змінили процес перевірки водіїв на алкогольне сп'яніння: що варто знати

Зазначимо, що водієві дозволено мати до 0,2 проміле в крові під час водіння. Все, що вище за норму – порушення. Цей показник відповідає майже нульовому вмісту спирту в організмі. Не варто забувати й про розміри штрафів. З весни 2021 року їх помітно підвищили:

  • Якщо вперше спіймають п’яним – штраф 17 тис. грн та позбавлення прав на 1 рік;
  • Якщо вдруге – штраф 34 тис. та позбавлення прав на 3 роки:
  • Якщо двічі порушити за рік, то доведеться попрощатися з авто, посидіти за ґратами 15 діб та сплатити штраф у 51 тис. грн. При цьому, кермувати авто не можна буде 10 років;

У Польщі збільшаться штрафи для водіїв – кого і за що каратимуть

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×