Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]В Украине масштабная проверка зарплат: кого и на какую сумму оштрафуют [:ua]В Україні масштабна перевірка зарплат: кого і на яку суму оштрафують[:]

[:ru]В Украине проходит масштабная проверка зарплат. Кого и на какую сумму отштрафуют за нарушения

Если Инспекция труда и налоговики обнаружат, что деньги платят в конвертах, работодателю придется заплатить от 60 тыс. до 180 тыс. грн штрафа. Дешевле обойдется первое нарушение, а за повторное придется заплатить в разы больше. Об этом НСН узнал из сообщения на сайте OBOZREVATEL.

В первую очередь проводят проверки в тех сферах, где традиционно больше всего теневой занятости (например, это торговля).

Кроме того, налоговики анализируют объемы производства и количество штатных сотрудников. Проверяют и работников, которые оформлены по гражданско-правовым договорам, пояснил глава Ассоциации представителей малого и среднего бизнеса Киева Максим Тютюнников.

[:ru]В Украине масштабная проверка зарплат: кого и на какую сумму оштрафуют [:ua]В Україні масштабна перевірка зарплат: кого і на яку суму оштрафують[:]

Сколько придется заплатить штрафа?

Для физлиц-предпринимателей за первое нарушение предусмотрено всего лишь предупреждение. Штрафы придется платить, если нарушить повторно. А вот для юридических лиц предусмотрена более жесткая санкция:

  • если впервые обнаружили неоформленного сотрудника – штраф в размере 60 тыс. грн (10 минималок);
  • если нарушил повторно – штраф в размере 180 тыс. грн (30 минималок).

По последним данным уже обнаружили 10,5 тыс. работников, с которыми не были оформлены трудовые отношения. С 4072 работниками трудовые отношения оформлены в ходе инспекционных посещений.

Как находят нарушителей?

Инспекция труда и налоговики могут без предупреждения прийти с проверкой на любое производство, в магазин. Если окажется, что кто-то из работников, который выполняет свои должностные обязанности, не имеет трудового договора, чиновники оформляют нарушение.

Затем придется заплатить штраф и нарушение устранить, то есть официально оформить сотрудника. Такие проверки позволяют увеличить поступления в местный и государственный бюджеты.

Также они помогают пополнить Пенсионный фонд, дать возможность сотрудникам в будущем рассчитывать на социальную защиту. Пособия по безработице, пенсии, больничные, декретные – их размер непосредственно зависит от того, имеет ли украинец официальное трудоустройство.

Кстати, недавно “НСН” писал: Зарплаты от 100 тысяч гривен – ТОП-3 вакансий для гастарбайтеров в Германии[:ua]В Україні проходить масштабна перевірка зарплат. Кого і на яку суму отштрафують за порушення

Якщо Інспекція праці та податківці виявлять, що гроші платять у конвертах, роботодавцю доведеться заплатити від 60 тис. до 180 тис. грн штрафу. Дешевше обійдеться перше порушення, а за повторне доведеться заплатити в рази більше. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті OBOZREVATEL.

В першу чергу проводять перевірки в тих сферах, де традиційно найбільше тіньової зайнятості (наприклад, торгівля).

Крім того, податківці аналізують обсяги виробництва та кількість штатних співробітників. Перевіряють і працівників, які оформлені за цивільно-правовими договорами, пояснив голова Асоціації представників малого та середнього бізнесу Києва Максим Тютюнников.

[:ru]В Украине масштабная проверка зарплат: кого и на какую сумму оштрафуют [:ua]В Україні масштабна перевірка зарплат: кого і на яку суму оштрафують[:]

Скільки доведеться заплатити штрафу?

Для фізосіб-підприємців за перше порушення передбачено всього лише попередження. Штрафи доведеться платити, якщо порушити повторно. А ось для юридичних осіб передбачена більш жорстка санкція:

  • якщо вперше виявили неоформленого працівника – штраф у розмірі 60 тис. грн (10 мінімалок);
  • якщо порушив повторно – штраф у розмірі 180 тис. грн (30 мінімалок).

За останніми даними, вже виявили 10,5 тис. працівників, з якими не були оформлені трудові відносини. З 4072 працівниками трудові відносини оформлені в ході інспекційних відвідувань.

Як знаходять порушників?

Інспекція праці та податківці можуть без попередження прийти з перевіркою на будь-яке виробництво, в магазин. Якщо виявиться, що хтось із працівників, який виконує свої посадові обов’язки, не має трудового договору, чиновники оформляють порушення.

Потім доведеться заплатити штраф та усунути порушення, тобто офіційно оформити співробітника. Такі перевірки дозволяють збільшити надходження в місцевий та державний бюджети.

Також вони допомагають поповнити Пенсійний фонд, дати можливість працівникам у майбутньому розраховувати на соціальний захист. Допомоги по безробіттю, пенсії, лікарняні, декретні – їх розмір безпосередньо залежить від того, чи має українець офіційне працевлаштування.

До речі, нещодавно “НСН” писав: Зарплати від 100 тисяч гривень – ТОП-3 вакансій для заробітчан у Німеччині[:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×