Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Украинские заробитчане вместо Польши выбрали другую страну ЕС – куда уезжают украинцы[:ua]Українські заробітчани замість Польщі обрали іншу країну ЄС – куди виїжджають українці[:]

[:ru]Украинские заробитчане вместо Польши начали активно уезжать на работу в Германию

Немецкая власть для своих работодателей упростила правила оформления, как результат, все больше иностранцев устраиваются на работу в одной из самых развитых стран Европы.

Об этом рассказал президент Всеукраинской ассоциации компаний по международному трудоустройству Василий Воскобойник. Если раньше перед трудоустройством иностранца немецкие работодатели были обязаны предложить работы своим собственным гражданам, затем гражданам ЕС, и только в третью очередь гражданам третьих стран, сейчас же можно эту процедуру при необходимости обходить. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайте ОBOZREVATEL.

Вместо Польши выбирают Германию

В интервью Bloomberg глава польского кадрового агентства Кшиштоф Инглот заявил: ситуация с миграцией украинцев в Германию – серьезная угроза для Польши. Они не могут соревноваться с уровнем зарплат. Поляки в среднем зарабатывают более 40 тыс. грн, а немцы – более 130 тыс.

Кроме того, и заработные платы для украинских заробитчан там выше. Украинцы в соседней стране могут получать 25-50 тыс. грн, а в Германии их доход достигает 70-80 тыс. грн. Тут также важно отметить, что из-за ранее действующих ограничений около 90% украинских заробитчан работали у немцев нелегально.

“Немецкую рабочую визу получить очень сложно. Когда украинцам предлагают работать в Германии по польским или чешским рабочим визам – это нарушение законодательства ЕС и Германии. Но люди хотят зарабатывать как можно больше денег за ограниченный период времени, потому они соглашаются на нелегальное трудоустройство. А потом жалуются, когда их депортируют, запрещают им въезд в ЕС, оставляют без денег. Но это ответственность каждого человека”, – говорит Воскобойник.

В то же время стоит помнить, что и жизнь в Германии – дороже. Если в Польше работодатель может обеспечить жильем и даже накормить, то здесь квартиру придется снимать самостоятельно. По данным Воскобойника, легально в Германии работают примерно 80 тыс. украинцев.

Трудовая миграция – угроза для Украины

Из-за масштабной трудовой миграции (по разным оценкам за границей работают 3-5 млн украинцев) возникает целый ряд проблем:

  • дефицит специалистов рабочих специальностей;
  • миграции инженеров, медиков и медсестер;
  • проблемы с закрытием вакансий среди украинских работодателей.

Кстати, недавно “НСН” писал: Украинские заробитчане отказываются работать в Польше – в чем причина[:ua]Українські заробітчани замість Польщі почали активно виїжджати на роботу до Німеччини

Німецька влада для своїх роботодавців спростила правила оформлення, як результат, все більше іноземців влаштовуються на роботу в одній із найбільш розвинених країн Європи.

Про це розповів президент Всеукраїнської асоціації компанії з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник. Якщо раніше перед працевлаштуванням іноземця німецькі роботодавці були зобов’язані запропонувати роботи своїм власним громадянам, потім громадянам ЄС, і тільки в третю чергу громадянам третіх країн, зараз же можна цю процедуру при необхідності обходити. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті ОBOZREVATEL.

Замість Польщі обирають Німеччину

В інтерв’ю Bloomberg глава польського кадрового агентства Кшиштоф Інглот заявив: ситуація з міграцією українців до Німеччини – серйозна загроза для Польщі. Вони не можуть змагатися з рівнем зарплат. Поляки в середньому заробляють більше 40 тис. грн, а німці – понад 130 тис.

Крім того, і заробітні плати для українських заробітчан там вище. Українці в сусідній країні можуть отримувати 25-50 тис. грн, а в Німеччині їх дохід досягає 70-80 тис. грн. Тут також важливо відзначити, що за раніше діючих обмежень близько 90% українських заробітчан працювали у німців нелегально.

“Німецьку робочу візу отримати дуже складно. Коли українцям пропонують працювати в Німеччині за польською чи чеською робочими візами – це порушення законодавства ЄС та Німеччини. Але люди хочуть заробляти якомога більше грошей за обмежений період часу, тому вони погоджуються на нелегальне працевлаштування. А потім скаржаться, коли їх депортують, забороняють їм в’їзд в ЄС, залишають без грошей. Але це відповідальність кожної людини”, – каже Воскобойник.

У той же час варто пам’ятати, що і життя в Німеччині – дорожче. Якщо в Польщі роботодавець може забезпечити житлом і навіть нагодувати, то тут доведеться знімати квартиру самостійно. За даними Воскобойника, легально у Німеччині працюють приблизно 80 тис. українців.

Трудова міграція – загроза для України

Через масштабну трудову міграцію (за різними оцінками, за кордоном працюють 3-5 млн українців) виникає цілий ряд проблем:

  • дефіцит фахівців робітничих спеціальностей;
  • міграції інженерів, медиків і медсестер;
  • проблеми із закриттям вакансій серед українських роботодавців.

До Речі, нещодавно “НСН” писав: Українські заробітчани відмовляються працювати у Польщі – в чому причина[:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×