Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Пенсионеры получат доплаты к пенсиям: когда и сколько[:ua]Пенсіонери отримають доплати до пенсій: коли і скільки[:]

[:ru]Кабинет министров утвердил законопроект, который предусматривает дополнительные выплаты пенсионерам

Кабмин утвердил законопроект «О дополнительной социальной защите отдельных категорий лиц в 2022 году и в дальнейшем». Он предусматривает дополнительные выплаты пенсионерам от 70 лет и тем, кто имеет большой трудовой стаж.

Об этом говорится в постановлении от 15 сентября 2021 года №963, обнародованном на Правительственном портале. Об этом НСН узнал из сообщения на сайте UA.NEWS

Постановление утверждает, что с 1 октября 2022 года пенсионеры от 70 до 75 лет будут получать ежемесячную надбавку к пенсии в размере до 300 гривен.

Уточняется также, что законопроект предусматривает установление с 1 октября 2022 года пенсионерам старше 70 лет, размер пенсии которых не достигает 3000 гривен, дополнительных выплат:

  • при наличии страхового стажа не менее 35 лет у мужчин и 30 лет у женщин-доплаты до 3000 гривен,
  • при наличии страхового стажа не менее 35 лет у мужчин и 30 лет у женщин – доплаты до размера, пропорционального наличному страховому стажу.

[:ru]Пенсионеры получат доплаты к пенсиям: когда и сколько[:ua]Пенсіонери отримають доплати до пенсій: коли і скільки[:]

При этом у пенсионеров, которые имеют необходимый страховой стаж (25 лет мужчины и 20 лет женщины), пенсионная выплата не может быть меньше:

  • у пенсионеров в возрасте 80 лет и больше-2600 гривен,
  • у пенсионеров в возрасте 70-80 лет – 2500 гривен.

Кроме того, с 1 декабря 2022 года пенсионерам, которым не исполнилось 70 лет, получают пенсию в размере до 2500 гривен и не работают, предусмотрено установление:

  • при наличии страхового стажа не менее 35 лет у мужчин и 30 лет у женщин-доплаты до 2500 гривен,
  • при наличии страхового стажа не менее 35 лет у мужчин и 30 лет у женщин – доплаты до размера, пропорциональном имеющемуся страховому стажу.

В Пенсионном фонде Украины уточнили, как украинцы будут получать пенсии осенью. В ведомстве опровергли массовый перевод получателей пенсий на банковское обслуживание с 1 сентября текущего года.

«Учитывая указанное, пенсионеры и после 1 сентября по желанию будут продолжать получать пенсии через АО «Укрпочта» с доставкой домой или в почтовых отделениях, независимо от своего возраста, состояния здоровья (наличия инвалидности) или потребности в постоянном постороннем уходе. Оплату услуг доставки пенсий осуществляет по установленным тарифам Пенсионный фонд Украины», – говорится в сообщении.

Кстати, недавно “НСН” писал:

Кто получит сразу 10 выплат при выходе на пенсию – названа категория украинцев

Як перевірити свій стаж – розповіли у пенсійному фонді

В Україні зміниться розмір і принцип нарахування мінімальної зарплати – які види доплат виключать з «мінімалки»

 

 

 

 [:ua]Кабінет міністрів затвердив законопроект, який передбачає додаткові виплати пенсіонерам

Кабмін затвердив законопроект «про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб у 2022 році і надалі». Він передбачає додаткові виплати пенсіонерам від 70 років і тим, хто має великий трудовий стаж.

Про це йдеться в постанові від 15 вересня 2021 року №963, оприлюднену на Урядовому порталі. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті UA.NEWS

Постанова стверджує, що з 1 жовтня 2022 року пенсіонери від 70 до 75 років отримуватимуть щомісячну надбавку до пенсії в розмірі до 300 гривень.

Уточнюється також, що законопроект передбачає встановлення з 1 жовтня 2022 року пенсіонерам старше 70 років, розмір пенсії яких не досягає 3000 гривень, додаткових виплат:

  • при наявності страхового стажу не менше 35 років у чоловіків і 30 років у жінок-доплати до 3000 гривень,
  • при наявності страхового стажу менше 35 років у чоловіків і 30 років у жінок – доплати до розміру, пропорційному готівковому страховому стажу.

[:ru]Пенсионеры получат доплаты к пенсиям: когда и сколько[:ua]Пенсіонери отримають доплати до пенсій: коли і скільки[:]

При цьому у пенсіонерів, які мають необхідний страховий стаж (25 років чоловіка і 20 років жінки), пенсійна виплата не може бути меншою:

  • у пенсіонерів віком 80 років і більше-2600 гривень,
  • у пенсіонерів віком 70-80 років – 2500 гривень.

Крім того, з 1 грудня 2022 року пенсіонерам, яким не виповнилося 70 років і які отримують пенсію в розмірі до 2500 гривень і не працюють, передбачено встановлення:

  • при наявності страхового стажу не менше 35 років у чоловіків і 30 років у жінок-доплати до 2500 гривень,
  • при наявності страхового стажу менше 35 років у чоловіків і 30 років у жінок – доплати до розміру, пропорційному наявному страховому стажу.

В Пенсійному фонді України уточнили, як українці отримуватимуть пенсії восени. У відомстві спростували масове переведення одержувачів пенсій на банківське обслуговування з 1 вересня поточного року.

«Враховуючи зазначене, пенсіонери і після 1 вересня за бажанням будуть продовжувати отримувати пенсії через АТ «Укрпошта» з доставкою додому або в поштових відділеннях, незалежно від свого віку, стану здоров’я (наявності інвалідності) або потреби в постійному сторонньому догляді. Оплату послуг доставки пенсій здійснює за встановленими тарифами Пенсійний фонд України», – йдеться в повідомленні.

 

До речі, нещодавно “НСН” писав:

Хто отримає відразу 10 виплат при виході на пенсію – названа категорія українців

Як перевірити свій стаж – розповіли у пенсійному фонді

В Україні зміниться розмір і принцип нарахування мінімальної зарплати – які види доплат виключать з «мінімалки»

 

 

 [:]

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×