Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

[:ru]Оливковое масло в Украине оказалось фальсификатом – из чего его изготавливают[:ua]Оливкова олія в Україні виявилася фальсифікатом – із чого її виготовляють[:]

[:ru]Оливковое масло, которое продают на рынках в Украине, в основном – фальсификат. В некоторых случаях – еще и опасный фальсификат. Никто не знает, какую “химию” могут содержать его добавки

Такую неприятную весть сообщил украинцам исполнительный директор Союза потребителей Украины Максим Несмиянов в комментарии, который он дал одному из украинских СМИ. В лучшем случае, обманывают покупателей относительно качества оливкового масла. Об этом НСН узнал из сообщения на сайте TODAY.UA

“Например, когда пишут Extra Virgin Oil, по факту это обычное оливковое масло”, – говорит Несмиянов.

Однако это еще полбеды, когда врут только о качестве масла. В большинстве случаев фальсифицируют и ее химический состав. По словам эксперта, именно оливковое масло подделывают чаще всего из-за того, что оно дороже, чем другие растительные масла. Таким образом, около 70-80 процентов так называемого оливкового масла в Украине – фальсификат в чистом виде.

Например, масло в одно – и пятилитровой жестяных банках, которое продается по 110-130 и 310-350 гривен, в подавляющем большинстве случаев – поддельное.

“Это или не оливковое масло вообще, или какой-то ширпотреб”, – говорит Максим Несмиянов.

[:ru]Оливковое масло в Украине оказалось фальсификатом – из чего его изготавливают[:ua]Оливкова олія в Україні виявилася фальсифікатом – із чого її виготовляють[:]

Из чего изготавливают оливковое масло в Украине

Чаще всего поддельное оливковое масло изготовляют из … подсолнечного. К нему просто добавляют различные вкусовые добавки и вуаля: оливковое масло готово. Мало того, что потребителей элементарно надувают по цене – ведь никто не может поручиться за качество добавок, с помощью которых простой украинский подсолнечник превращается в благородное масло.

Максим Несмиянов говорит, что им, правда, пришлось однажды в ходе проверки встретить на рынке и натуральное итальянское оливковое масло. Но и оно было просрочено, потому что натуральный продукт стоит дорого и продается очень вяло.

Однако наибольшее засилье подделок – в товаре с интернет-продаж. Вот там фальсификат идет сплошным потоком.

“Зачастую поддельное масло продают в интернете. Там масса как испорченного товара, так и поддельного. Там просто помойка. Никакого контроля, никто ни за что не отвечает”, – отметил эксперт.

Конечно, неспециалисту отличить “на глаз” натуральное оливковое масло от подделки не так просто, говорит Несмиянов. Единственное, что можно посоветовать покупателям – тщательно рассматривать этикетку, в частности, текст на украинском языке.

“Если его нет, то я понимаю, что это не контрабанда – это масло, разлитое в подвалах Украины, – отметил эксперт и подытожил: – В супермаркетах я такого товара не видел, а на базарах вижу это масло везде. Но контролирующие органы этим не занимаются, никому дела до этого нет “.

Кстати, недавно “НСН” писал: Какие фрукты подешевели в октябре

 

 

 

 

 [:ua]Оливкова олія, яку продають на ринках в Україні, здебільшого – фальсифікат. В деяких випадках – ще й небезпечний фальсифікат. Ніхто не знає, яку “хімію” можуть містити її добавки

Таку неприємну звістку повідомив українцям виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов у коментарі, який він дав одному з українських ЗМІ. У кращому випадку, покупців обманюють щодо якості оливкової олії. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті TODAY.UA

“Наприклад, коли пишуть Extra Virgin Oil, за фактом це звичайна оливкова олія”, – говорить Несміянов.

Однак це ще півбіди, коли брешуть тільки про якість олії. У більшості випадків фальсифікують і її хімічний склад. За словами експерта, саме оливкову олію підробляють найчастіше через те, що вона дорожча за інші рослинні олії. Таким чином, близько 70-80 відсотків так званої оливкової олії в Україні насправді – фальсифікат у найчистішому вигляді.

Наприклад, олива в одно- і п’ятилітровій жерстяних банках, яка продається по 110-130 і 310-350 гривень, в переважній більшості випадків – підроблена.

“Це або не оливкова олія взагалі, або якийсь ширпотреб”, – говорить Максим Несміянов.

[:ru]Оливковое масло в Украине оказалось фальсификатом – из чего его изготавливают[:ua]Оливкова олія в Україні виявилася фальсифікатом – із чого її виготовляють[:]

Із чого виготовляють оливкову олію в Україні

Найчастіше підроблену оливкову олію виготовляють із … соняшникової. До неї просто додають різні смакові добавки і вуаля: оливкова олія готова. Мало того, що споживачів елементарно надувають за ціною – адже й ніхто не може поручитися за якість добавок, за допомогою яких простий український соняшник перетворюється на благородну оливу.

Максим Несміянов каже, що їм, правда, довелося одного разу в ході перевірки зустріти на ринку і натуральну італійську оливкову олію. Але і вона була прострочена, тому що натуральний продукт коштує дорого і продається дуже мляво.

Однак найбільше засилля підробок – в товарі з інтернет-продажів. Ось там фальсифікат іде суцільним потоком.

“Найчастіше підроблену олію продають в інтернеті. Там маса як зіпсованого товару, так і підробленого. Там просто смітник. Ніякого контролю, ніхто ні за що не відповідає”, – зазначив експерт.

Звичайно, неспеціалісту відрізнити “на око” натуральну оливкову олію від підробки не так просто, каже Несміянов. Єдине, що можна порадити покупцям – ретельно розглядати етикетку, зокрема, чи є текст українською мовою.

“Якщо його немає, то я розумію, що це не контрабанда – це олія, розлита у підвалах України, – зауважив експерт і підсумував: – У супермаркетах я такого товару не бачив, а на базарах бачу цю олію скрізь. Але контролюючі органи цим не займаються, нікому діла до цього немає “.

До речі, нещодавно “НСН” писав: Які фрукти подешевшали в жовтні

 

 

 

 

 [:]

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×