Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Нарахування пенсії кардинально зміниться вже у наступному році

Українці вже десятки років сплачують страхові внески, заробляючи собі на пенсію. В наступному році нарахування пенсії відбуватиметься по-новому

Українська молодь і люди не досягли пенсійного віку, будуть мати можливість вносити внески в так звані аналоги Пенсійних фондів. Це буде відбуватися незалежно від того, офіційно вони працевлаштовані чи ні. Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті GSMinfo

Внески дадуть можливість сучасному поколінню заробити на пенсію. Адже, як свідчить статистика, близько 60% сучасних 30-літніх осіб не будуть її мати, так як отримують зарплату “в конверті” або і зовсім вибрали закордонні заробітки.

Система запрацює вже в наступному році

Очікується, що нова система запрацює вже наступного року. Стати її учасником зможуть:

  • громадяни, працевлаштовані офіційно;
  • ті, хто не працює;
  • хто працює сам на себе;
  • українці, які їздять за кордон.

Нарахування пенсії кардинально зміниться вже у наступному році

Якщо мова йде про офіційно працевлаштованих, платежі вони будуть ділити спільно з роботодавцем.

Очікується, що сума буде несуттєвою. Приблизно 1% від зарплати в місяць. В 2023 році роботодавець буде платити 1%, у 2024 — 1,5%, а в 2024 — 2%. Держава зі свого боку буде нараховувати на рахунок клієнта таку ж суму. Тим самим по досягненню пенсійного віку особа буде отримувати дві пенсії. Ту, яку отримують і сьогоднішні пенсіонери, і ту, яку ви самостійно накопичbте завдяки новій системі.

Ті, хто не працевлаштований, буде платити всі суми внесків самостійно. За попередніми підрахунками сума виходить близько 2 доларів на день. Стільки ж дорахує держава, і чекати старості буде вже не так страшно.

В уряді зазначили, що ті люди, які вже на пенсії додатково накопичувати гроші не зможуть.

До речі, нещодавно “НСН” писав: Пенсії в Україні проіндексують за новими правилами – що зміниться

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×