Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Найбільш затребувані професії в Україні в 2022 році

В Україні у 2022 році деяким спеціалістам буде легше знайти роботу. Які найбільш затребувані професії в Україні будуть у 2022 році

Попитом будуть користуватися IT-спеціалісти, медики, менеджери з продажу, логістики та працівники фінансового сектора. Їм буде найпростіше знайти роботу.

За даними кадрового порталу grc.ua, крім вже відомих ІТ-фахівців в Україні будуть затребувані професії:

  • медики та фармацевти;
  • фахівці з продажу та, зокрема, менеджери з продажу B2B;
  • фахівці у сфері логістики та транспорту;
  • маркетингу та PR;
  • працівники фінансового сектора.

Найбільш затребувані професії в Україні в 2022 році

“Протягом минулого року найбільше зростання кількості відкритих вакансій показало сферу продажу. Цього року тенденція збережеться. За рахунок продуктового рітейлу та розвитку e-commerce буде продовжуватися збільшення вакансій. Зросте попит на фахівців із закупівель, логістів, працівників call-центрів “, – повідомила керівник експертно-аналітичного центру кадрового порталу grc.ua Руслана Березівська.

Як розповідає експерт з працевлаштування Валентина Бардадим, на особливу увагу заслуговують також виробництво та агробізнес, адже там буде попит на співробітників різної ланки.

“У цих секторах завжди буде попит не тільки на вузькопрофільних фахівців – технологів, інженерів, розробників, а й на звичайний персонал. Це стосується робочих спеціальностей, де не потрібна вища освіта, і де може працевлаштуватися кожна людина”.

Зазначимо, при цьому найвищий попит мають “сині комірці”, тобто фахівці робітничих професій. Попит на них високий також і в інших країнах, тому багато фахівців їдуть на заробітки до сусідніх країн.

Середня зарплата у Києві становить 18 тис. грн. Тоді як у Дніпрі платять у середньому 15 тис. грн, а у Запоріжжі – 12,5 тис. грн.

Про це НСН дізнався з повідомлення на сайті OBOZREVATEL.

Рейтинг кращих вузів-2022: у ньому 41 університет України

ТОП-5 IT-спеціальностей, на які буде найбільший попит у 2022 році

Читайте нас в google-новостях

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×