Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Звільненого бранця Кремля Україна відправляє в ОРДЛО

Звільненого бранця Кремля Україна відправляє в ОРДЛО

Звільненого з російської тюрми в рамках гучного обміну у вересні 2019 році Олексія Сизоновича Україна відправляє в ОРДЛО «за документами». Про цю ситуацію НСН повідомляє з посиланням на пост іншого звільненого бранця Кремля — українського режисера Олега Сенцова.

Як стало відомо НСН, ситуація склалася просто абсурдна. Олексій Сизонович не може оформити в Україні пенсію, адже до ув’язнення він мешкав на окупованій території Луганської області і не має потрібних документів.

Олег Сенцов написав:

«Хто не знає, знайомтесь: Сизонович Олексій Іванович, 64 роки, патріот України, мешканець Луганщини, після початку війни проводив підривну роботу в тилу ворога. Був затриманий окупантами, його катували, вивезли до Росії, де засудили до 12 років ув’язнення. Звільнений у рамках обміну полоненими 7 вересня минулого року. За свою діяльність нагороджений відзнакою «За службу державі». Усі останні місяці після звільнення не може отримати заслужену пенсію від держави: його футболять між минсоцполітики та пенсійним фондом, вимагаючи підтверджуючи документи з окупованої території. Звісно, що поїхати він туди не в змозі, бо одразу опиниться у підвалі бойовиків. Замкнуте коло і найгірше, що він в ньому не один такий…»

Допомогти вирішити проблему пообіцяла депутат від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко.

«Дякую за цю інформацію. Ми спрямуємо до уряду і пенсійного фонду всі необхідні запити, зроблю все, що в моїх силах. Ми свого часу стільки розшукували місцезнаходження пана Олексія, якого вивезли в РФ, й добивалися визнання цього і включення в списки. Тому для мене це і питання емоційне, й відповідальності»,

– написала вона в коментарях під постом Сенцова.

Звільненого бранця Кремля Україна відправляє в ОРДЛО

Звільненого бранця Кремля Україна відправляє в ОРДЛО

Нагадаємо, літак зі звільненими полоненими, серед яких були моряки та відомі особистості, як то Сенцов, Балух, Панов та інші, особисто зустрічав президент Володимир Зеленський. Ця подія стала однією з найгучніших в історії України за останні роки.

Раніше ми повідомляли: Медведчук задекларував частку в телеканалах “1+1” і “2+2” – Схеми

Рекламні блоки на нашому сайті дозволяють нам бути незалежним ЗМІ, а вам – отримувати оперативну і не проплачену ніким інформацію. Переглядаючи рекламу, ви робите свій внесок у розвиток незалежної журналістики України

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×