Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Знайшли ліки, які здатні побороти коронавірус за 48 годин in vitro

Знайшли ліки, які здатні побороти коронавірус за 48 годин in vitro

Австралійські вчені помітили, що протипаразитарний препарат івермектин може виявитися дієвим при лікуванні коронавірусу. Він зміг знищити вірус за 48 годин, але наразі тільки в пробірці. Про це з посиланням на Antiviral Research пише 24tv.ua, інформує НСН.

Докторка Кайлі Вагстафф з Інституту біомедичних досліджень Монаша, яка очолювала дослідження, стверджує, що препарат івермектин зупинив ріст SARS-CoV-2 в клітинній культурі протягом 48 годин.

«Ми виявили, що навіть одна доза може видалити всю вірусну РНК до 48 годинах, і що навіть за 24 години вона значно скоротилася», — сказала Вагстафф.

Вчені попереджають, що дослідження проводилися in vitro (в пробірці) і ліки ще мають пройти випробування на людях. Тому наступне завдання вчених – з’ясувати, чи є ефективна доза, при якій можна використовувати його для людей.

Раніше ми писали: Кількість випадків COVID-19 на ранок 7 квітня в Україні

Івермектин – що це

Антипаразитарний препарат, який довів свою ефективність in vitro проти широкого спектра вірусів, включаючи віруси ВІЛ, денге, грипу та Зика. В Україні він часто застосовується у ветеринарії. Івермектин показав ефективність у людей і тварин. Для людей його застосовують при корості, гельмінтозах, міазі.

Знайшли ліки, які здатні побороти коронавірус за 48 годин in vitro

Хоча механізм, за допомогою якого івермектин впливає на коронавірус, невідомий, але виходячи з дії на інші віруси, можна зробити висновок, що він послаблює клітини-господарі.

Доктор Леон Кейлі з Королівської лікарні Мельбурна, де проводилися експерименти з живим коронавірусом, каже:

«Як вірусологиня, яка була в команді, яка першою ізолювала коронавірус SARS-COV2 за межами Китаю в січні 2020 року, я схвильована перспективою використання івермектіна в якості потенційних ліків проти COVID-19», — зазначила Кейлі.

Застосування івермектіна для боротьби з COVID-19 буде залежати від результатів подальших доклінічних і клінічних досліджень. Зараз австралійські вчені активно шукають фінансування.

Знайшли ліки, які здатні побороти коронавірус за 48 годин in vitro

Фото ілюстративні

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×