Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Зеленський доручив обмежити імпорт електроенергії та вугілля

Зеленський доручив обмежити імпорт електроенергії та вугілля

Президент України Володимир Зеленський доручив міністру енергетики та захисту довкілля Олексію Оржелю обмежити імпорт вугілля та електроенергії в Україну. Про це НСН дізналася з повідомлення hromadske.

«Про який імпорт можна говорити, якщо країни з яких ми імпортуємо, не пускають нас на свої ринки. Тому спочатку наше вугілля, наші шахтарі, наша електроенергія. Якщо якусь марку у нас не добувають, то тільки тоді ми можемо починати обговорювати питання імпорту», — сказав Зеленський на Всеукраїнській нараді працівників вугільної галузі України.

Нагадаємо, 3 жовтня стало відомо, що Україна вперше з 2015 року відновила імпорт електрики з Росії. Російська електрика почала продаватися на українському ринку «на добу наперед». Однією з перших компаній, яка придбала російську електроенергію, стала «Дніпроазот», яка входить до групи «Приват» Ігоря Коломойського.

Загальна частка імпортної російської електрики в Україні складає менше 1%.

4 грудня Верховна Рада України ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт про зміни до закону про ринок електроенергії. Серед іншого у законі є норма, у якій заборонили імпорт електрики з Росії за двосторонніми договорами.

Раніше ми писали: Уряд проведе міжнародний аудит Пенсійного фонду

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×