Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Зеленський звернувся до Папи Римського по допомогу

Зеленський звернувся до Папи Римського по допомогу

Президент України Володимир Зеленський мав телефонну розмову із Папою Римським Франциском і обговорив з ним ситуацію на Донбасі. Про це НСН повідомляє з посиланням на сайт Офісу президента.

Як стало відомо НСН, сторони обговорили сьогоднішню кризову ситуацію, спричинену пандемією COVID-19, насамперед гуманітарні виклики, що постали перед світом. Папа Франциск відзначив, що цінує прагнення України до солідарності.

«Підтримка Вашої Святості у питанні єдності, солідарності та відкритості Європи є важливою для України. Важливо вже зараз працювати над відновленням взаємної довіри та зміцненням взаємодії на континенті»,

– зазначив Президент.

Глава України держави поінформував Папу Франциска про успішні заходи, вжиті Україною під час карантину, зокрема про онлайн-формат навчання дітей у школах. Було також відзначено добрий приклад окремих українських церков у підтримці запроваджених урядом карантинних обмежень.

Президент поінформував Його Святість про безпекову ситуацію на Донбасі та звернувся до Святого Престолу з проханням про допомогу у звільненні всіх українців, незаконно утримуваних на окупованій частині Донбасу, в окупованому Криму та в Росії.

«Ми шукаємо рішення для просування вперед у мирному врегулюванні. Україна не піде на порушення «червоних ліній» стосовно власної безпеки, суверенітету й територіальної цілісності»,

– наголосив Володимир Зеленський.

Його Святість подякував Президенту України за його спроби мирного врегулювання, а також відзначив, що опікується питанням звільнення українського військовослужбовця Віталія Марківа. Додатково понтифік попросив Володимира Зеленського переказати вітання українському народу, до якого Папа почувається близьким серцем.

Співрозмовники обговорили двосторонню співпрацю в гуманітарній сфері. Домовлено зміцнити взаємодію у питаннях охорони здоров’я й захисту довкілля та реалізувати спільні ініціативи в цьому напрямі.

Президент підтвердив запрошення Папі Франциску здійснити візит до України.

Зеленський звернувся до Папи Римського по допомогу

Його Святість наголосив, що цінує зусилля Володимира Зеленського, яких Президент докладає задля припинення війни та досягнення миру на Донбасі.

Раніше ми повідомляли: Юзік отримав керівну посаду від партії «Слуга народу»

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×