Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

«Здачі національних інтересів у Парижі не буде»: секретар РНБО

«Здачі національних інтересів у Парижі не буде»: секретар РНБО

Президент під час переговорів у Парижі не допустить здачі національних інтересів чи капітуляції. Таку заяву зробив секретар РНБО Олексій Данилов після завершення закритого засідання Ради національної безпеки та оборони, яке відбулося сьогодні у Києві. Про це повідомляє інформагентство УНІАН.

Данілов поінформував, що на засіданні було одноголосно ухвалено рішення щодо трьох питань. За словами Данілова, РНБО на виконання доручення президента розробила кілька сценаріїв реінтеграції тимчасово окупованих території Донецької і Луганської областей, і сьогодні був прийнятий один з них, який «втілюватиметься у життя як основний».

«Здачі національних інтересів у Парижі не буде»: секретар РНБО

У цьому контексті секретар РНБО зазначив, що для української влади ключовими питаннями є, зокрема, повернення бранців, які перебувають у полоні в РФ, у Криму, на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей; припинення вогню; повернення українсько-російського кордону під контроль України, а після того – питання виборів.

 «У нас є велике бажання, щоб ці вибори відбулися на всій території України», – сказав Данілов. При цьому він додав, що хотів би, аби вибори відбулися і в Криму, водночас висловивши жаль, що поки це неможливо. «Але питання Криму ми не знімаємо з порядку денного. Це питання є для нас так само ключовим, – підкреслив він. – Ми свої землі, які належать Україні, свою територіальну цілісність будемо боронити», – наголосив секретар РНБО.

За його словами, друге питання, яке розглядалося на засіданні, – створення системи територіальної оборони. Відповідальним за його виконання призначений перший заступник секретаря РНБО генерал-полковник Михайло Коваль. До 31 грудня 2020 року, сказав Данілов, мають бути завершені всі установчі організаційно-правові питання, зазначивши, що до цього процесу «долучатимуться добровольці, які мають бажання, і ті, хто повернувся з фронту».

Третє питання, яке було винесено на розгляд членів РНБО, – питання кібербезпеки, повідомив секретар РНБО, додавши, що «ми щодня відчуваємо атаки з певних територій на наш кіберпростір». Відповідаючи на запитання журналістів, Данілов зазначив, що влада готова до будь-якого розвитку подій у контексті переговорів у «нормандському форматі». «Якщо ми домовимося; якщо ми домовимося частково; якщо ми не домовимося», – уточнив він.

«Усі органи державної влади, Збройні сили, спеціальні служби готові до будь-якого сценарію». Події розвиватимуться в залежності від того, у який спосіб будуть проведені переговори 9 грудня і які будуть досягнуті умови», – наголосив секретар РНБО. Він висловив сподівання, що переговори, у яких з боку України братиме участь «потужна команда» фахівців, будуть успішними для України. При цьому Данілов наголосив, що «жодної здачі національних інтересів, жодної капітуляції» президент України не допустить.

Раніше Nikopolnews повідомляв про те, що на 8-9 грудня у Києві анонсовані масові акції проти капітуляції

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×