Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Збитий літак МАУ в Ірані: місцевий чоловік, який знімав відео заарештований

Збитий літак МАУ в Ірані: місцевий чоловік, який знімав відео заарештований

В Ірані затримали особу, яка поширила в мережі відео ракетного удару по пасажирському літаку «Міжнародних авіаліній України» в Тегерані. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ВВС.

«В Ірані заявили про арешт людини, який знімав відео з українським пасажирським літаком, збитим ракетою», — йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що затриманому буде пред’явлено звинувачення, пов’язані з національною безпекою.

Однак, як зазначає видання, іранський журналіст із Лондона, який спочатку розмістив відзнятий матеріал, наполягає на тому, що його джерело в безпеці, і що іранська влада заарештувала не ту людину.

Як повідомлялося, вранці 8 січня після зльоту з тегеранського аеропорту ім. Імама Хомейні зазнав аварії літак Міжнародних авіаліній України. На його борту знаходилися 176 осіб, всі вони загинули. Серед них 11 українців — двоє пасажирів і дев’ять членів екіпажу. Пасажирами авіалайнера також були громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, ФРН і Великої Британії.

Спочатку іранська сторона стверджувала, що аварія сталася через технічну проблему літака. Однак пізніше, 11 січня, Іран заявив, що український пасажирський літак був випадково збитий іранськими військовими.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×