Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Затулив собою дітей від уламків гранати: 17-річний юнак з Дніпропетровщини отримав орден

1 липня 2019 року в селищі Пашена Балка Дніпровського району на Дніпропетровщині ліцеїст 2-го курсу криворізького ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою Олександр Гаркуша врятував життя п’ятьох неповнолітніх дітей. Нещодавно він був

Затулив собою дітей від уламків гранати: 17-річний юнак з Дніпропетровщини отримав орден

1 липня 2019 року в селищі Пашена Балка Дніпровського району на Дніпропетровщині ліцеїст 2-го курсу криворізького ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою Олександр Гаркуша врятував життя п’ятьох неповнолітніх дітей. Нещодавно він був нагороджений орденом за свій геройський вчинок. Про це НСН  повідомляє з посиланням на armyinform.

Як стало відомо НСН  , того дня Сашко насолоджувався вільним часом на літніх канікулах, дихав свіжим повітрям та займався фізичними вправами. Раптом він побачив, як на дитячому майданчику гралися малюки, а потім підпалили предмет, що був схожий на боєприпас і невідомо звідкіля опинився в їхніх руках. Жодного із дорослих поруч не було й обставини вимагали миттєвого прийняття рішення. 16-річний хлопець не розгубився. Він швидко зреагував на небезпеку та відразу кинувся на допомогу дітям. Олександр схопив «знахідку», що палала, та намагався відкинути її якомога далі. Втім було занадто пізно… В руках юнака вибухівка рвонула.

Відважний ліцеїст проявив свої найкращі людські якості та, як міг, заслонив собою дітей від смертоносних металевих уламків. Усі дітлахи залишилися завдяки Сашку живими, а він сам зазнав важких поранень та травмувань.

Юнак понад два тижні перебував у реанімації, переніс декілька операцій, лікувався та проходив реабілітацію.

Попри важкі травми та тривале відновлення свого здоров’я Олександр Гаркуша успішно закінчив навчання в ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Затулив собою дітей від уламків гранати: 17-річний юнак з Дніпропетровщини отримав орден

– Ми пишаємось нашим вихованцем та його сміливим вчинком, – розповів заступник начальника криворізького ліцею-інтернату з виховної роботи полковник Олександр Супрун. – Юнак – син військового, ветерана АТО, нині наполегливо готується до вступу в один із військових вишів Міністерства оборони України й мріє стати офіцером. Днями для Сашка надійшла добра звістка. Президент України Володимир Зеленський нагородив його орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Рекламні блоки на нашому сайті дозволяють нам бути незалежним ЗМІ, а вам – отримувати оперативну і не проплачену ніким інформацію. Переглядаючи рекламу, ви робите свій внесок у розвиток незалежної журналістики України 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×