Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Як виборці різних партій ставляться до переговорів з ОРДЛО та яких реформ чекають українці (опитування)

Як виборці різних партій ставляться до переговорів з ОРДЛО та яких реформ чекають українці (опитування)

На які реформи чекає наше суспільство та скільки виборців в Україні за прямі переговори з ватажками так званих ДНР та ЛНР. Про результати відповідних опитувань Nikopolnews дізнався з повідомлення на офіційному сайті Фонду демократичних ініціатив.

Згідно інформації, отриманої Nikopolnews, загальнонаціональне опитування було проведене Фондом «Демократичні ініціативи» спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 13 по 20 червня 2019 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Фінансування опитування здійснене в рамках проекту МАТРА Посольства Королівства Нідерландів.

Як виборці різних партій ставляться до переговорів з ОРДЛО та яких реформ чекають українці (опитування)

Реформи на які чекають українці.

На думку громадян, першочерговими є такі 5 реформ:

  • антикорупційна реформа (63%),
  • охорони здоров’я (57%),
  • пенсійна реформа та реформа системи соціального захисту (52%),
  • реформа органів правопорядку – судів, прокуратури, поліції (37%), 
  • люстрація чиновників  (33%).

Ці п’ять реформ визнані першочерговими в усіх регіонах України, проте з певними регіональними відмінностями: у Західному регіоні значно більшої ваги надають антикорупційній реформі (76,5%) та реформуванню армії (32%) і порівняно менше – соціальним реформам. А у Східному регіоні беззаперечну першість мають соціальні реформи – охорони здоров’я (62%) та пенсійна реформа (58%).

Як виборці різних партій ставляться до переговорів з маріонетками РФ

Виборці партій «Європейська солідарність» (58%) та «Голос» (48,5%) вважають неприйнятними проведення прямих переговорів із керівниками самопроголошених «ДНР» та «ЛНР». Думки виборців партій «Слуга народу» та «Батьківщина» діляться: серед виборців партії «Слуга народу» 44% вважають такі переговори прийнятними, а 39% – ні, відповідно, серед виборців «Батьківщини» «за» такі переговори – 46%, проти – 38%. Однозначно підтримують пропозицію таких прямих переговорів виборці партії «Опозиційна платформа – За життя» – 75%.

Результати опитування також свідчать, що виборці партій «Голос» (72%), «Європейська солідарність» (71%), «Батьківщина» (59%), «Слуга народу» (54%) підтримують пропозицію щодо введення міжнародних миротворчих сил на території «ДНР» та «ЛНР». А от 50% виборців партії «Опозиційна платформа – За життя» проти цієї пропозиції.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×