Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Як в Покрові вирішують квартирне питання

Як в Покрові вирішують квартирне питання

В Покрові черга на отримання житла від міста почала рухатися жвавіше. Влада проводить відповідну роботу. Про це Nikopolnews дізнався з повідомлення на сайті Покровської міської ради.

Згідно інформації, отриманої Nikopolnews, з 2015 року кількість сімей, що отримали омріяне житло в Покрові, росте у бік збільшення. У 2015 таких було 17, у 2016- 19, у 2017 – 26, у 2018 вже 31. За чотири останніх роки надано 93 квартири, коли за десятиліття – з 2006 до 2015 – 118.

При цьому про будівництво нового житла не йдеться. В цьому плані в Покрові все так же глухо. Просто змінився підхід до обліку та розподілу того житла, що є.

2015-го року міський голова Олександр Шаповал поставив питання інвентаризації житлового фонду територіальної громади. Протягом 2016 року тривала серйозна робота, було виявлено 347, так званих, проблемних, безхазяйних квартир. З них 209 приватизованих, 138 – комунальних. За словами начальника юридичного відділу виконкому Олексія Хоміка, за результатами проведеної службами виконкому роботи до комунальної власності міста повернуто 33 квартири. Діяльність у цьому напрямку триває, на розгляді перебуває ще 20 справ. Така ефективна практика дала можливість отримати звільнене житло тим людям, які перебувають на черзі та потребують поліпшення житлових умов.

– Так, основна частина помешкань потребує ремонту і відновлення, говорить начальник відділу обліку та розподілу житла Ірина Царенко, – але це не лякає та не зупиняє людей, які тривалий час мешкали у гуртожитках чи на зйомних квартирах. Отримати житло у Покрові стало реальністю. Як наголошують спеціалісти, квартирна черга могла би рухатись швидше, є вільне житло, інформацію про яке можна завжди побачити на сайті міської ради. Проблема –   громадяни, які першими перебувають на черзі і не відгукуються на запрошення виконкому. Їх пошуки через листи, соціальні мережі та оголошення у ЗМІ, затримують роботу.

Однією з тих, хто вже й не сподівався на власну оселю, є 33-річна Ольга Лисенко. Сьогодні мама двох школярів зі щастям в очах демонструє трикімнатну квартиру, розповідаючи, які наклеїть шпалери, як пофарбує стіни. Дівчина, позбавлена батьківського піклування, яку виховувала бабуся,  стала на квартирний облік у 2006 році. За її словами, з кожним наступним роком все менше залишалося надії, що в неї буде власне житло. З маленькими дітьми знімала квартири, тепер в них є стабільність, бо є своя оселя.

Як в Покрові вирішують квартирне питання

Історія Лисенків не поодинока. Сьогодні служби виконкому працюють над тим, аби вирішувати проблеми таких родин. Надавати квартири містянам, котрі десятиліттями перебувають у квартирній черзі. Разом з цим паралельно забезпечують громадян, що опинилися у складних життєвих обставинах, тимчасовим та соціальним житлом.

Це один з головних напрямків соціальної політики Покрова, який планомірно впроваджується у життя. Роботи ще дуже багато, запевняють спеціалісти, вона тривала та основне, що ця діяльність системна, є рух – є результат.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×