Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Як саме передається коронавірус – у ВООЗ уточнили механізм

Як саме передається коронавірус - у ВООЗ уточнили механізм

Всесвітня організація охорони здоров’я випустила оновлення щодо механізмів передачі коронавірусної хвороби.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу, повідомляє НСН  із посиланням на Укрінформ.

Він зазначив, що ВООЗ не змінює свою позицію і шляхи передачі хвороби залишаються такими, як і були – крапельний та контактний.

“Всесвітня організація охорони здоров’я вчора випустила оновлення щодо механізмів передачі коронавірусної хвороби. Ключова річ, ВООЗ не змінює свою позицію. Шляхи передачі залишаються такими як були – повітряно-крапельний та контактний. В тому числі коли ми говоримо про повітряно-крапельний, в першу чергу це крапельний. Збудник коронавірусної хвороби не передається аерогенним шляхом. Тобто він передається тільки в крапельках, крапельки великого розміру, які відразу осідають на поверхні, і через ці поверхні, коли людина контактує руками і потім доторкується до слизової, може потрапити до організму людини і інфікувати цю людину”, – сказав Ляшко.

Читайте також: МОЗ: госпіталізуватимуть лише пацієнтів із середнім і тяжким перебігом Covid-19

Він зазначив, що треба спрямовувати всі зусилля на запобігання виникнення хвороби саме через крапельний механізм передачі.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×