Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Великі борги по зарплаті. Профспілки предрікають масовий виїзд українців до Німеччини

никополь, нікополь, Нікополь, Никополь

Заборгованість із виплати заробітної плати в Україні становить понад 3 мільярди гривень. Про це NikopolNews дізнався з повідомлення на сайті Укрінформ, який посилається на заступника голови Конфедерації вільних профспілок України Наталію Левицьку.

– На жаль, українці вимушені виїжджати працювати за кордон. За різними даними, зараз  працюють за кордоном від 4 до 7 мільйонів українців. Це дуже велика цифра. Ми стикаємося з тим, що навіть цілі бригади, колективи їдуть працювати за кордон, тому що тут не виплачують заробітну плату. На сьогодні заборгованість із заробітної плати становить понад 3 млрд грн. Це дуже велика цифра. І це лише офіційна статистика. А якщо ми подивимося на неофіційні дані, то цифра із заборгованості буде вища на близько 50%, – сказала Левицька під час прес-конференції.

никополь, нікополь, Нікополь, Никополь

Вона також нагадала, що у 2020 році набуває чинності міграційний закон Німеччини, згідно з яким спрощуються правила працевлаштування у Німеччині для іноземців з-поза меж Європейського Союзу.

– Хочу ще сказати про те, що у 2020 році Німеччина відкриває свій ринок праці. І ми бачимо, що все більше, можливо, українців їхатимуть працювати в Німеччину, тому що там заробітна плата вища, ніж в інших країнах. І це є загроза для наших робочих місць, оскільки ми зараз стикаємося з тим, що дуже важко знайти кваліфікованих працівників,  – зауважила Левицька.

Як повідомлялося, у червні 2019 року німецький Бундестаг прийняв цілий пакет міграційних законів, обговорення за якими велося роками. Він відкриває двері у ФРН фахівців різних спеціальностей, а не тільки «академічних». До того ж, тепер громадяни країн, що не входять в ЄС, зможуть при наявності відповідної кваліфікації та достатньому володінні мови приїжджати в країну без наявності трудового контракту і шукати роботу на місці впродовж півроку за умови, що витрати зі свого перебування в цей період людина буде оплачувати сама.

Раніше ми повідомляли про те, що під Нікополем відкрили найбільшу в Україні і другу за потужністю в Європі сонячну електростанцію.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×