Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

В Україну з-за кордону надійшли готівкові долари США – НБУ

В Україну з-за кордону надійшли готівкові долари США - НБУ

Національний банк отримав з-за кордону партію готівкового долара США, необхідного для підкріплення кас банків, повідомляється на сторінці регулятора в Фейсбук, інформує НСН.

«Ми провели операцію з обміну цієї готівки на безготівкову валюту банків. Участь у цій операції взяли 11 з 14 банків, які мають статус системно важливих. Запропонований нами обсяг готівкової валюти становив 130 млн дол. США і був повністю викуплений банками», — йдеться в повідомленні.

В НБУ повідомляють, що наразі очікують на другу партію готівкового долару.

Раніше ми писали: Продовження карантину: 23% компаній зменшуватимуть зарплату – опитування

«Ми продовжимо проводити операції з обміну готівки на безготівкову валюту, щоб банки могли безперебійно задовольняти попит своїх клієнтів на зняття готівки в доларах чи євро», — зазначають в Нацбанку.

Також в НБУ рекомендують громадянам обмежувати операції з готівкою і за необхідності проводити усі операції онлайн та за допомогою платіжних карток, бо «це сучасніше та безпечніше».

В НБУ повідомили, що регулятор другий день поспіль не проводить інтервенції з продажу валюти, і міжбанківський ринок балансується самостійно на рівнях близько 28 грн за долар.

В Україну з-за кордону надійшли готівкові долари США - НБУ

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×