Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

В Україні зростуть тарифи на воду (відео)

В Україні зростуть тарифи на воду (відео)

В Україні буде підвищено тарифи на водопостачання та водовідведення. Про це НСН стало відомо з матеріалу на сайті ТСН.

Згідно інформації, отриманої НСН , підвищення ціни залежатиме від регіону. В середньому тарифи зростуть на 15-20%.

Рішення про підвищення тарифів ухвалили на у засіданні регулятора тарифів Національної комісії з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг у вівторок, 4 лютого.

«Основна причина – це заробітна плата у містах. Заробітна плата, яка була в структурі тарифу складала 5,600 грн, зараз середньоринкова зарплата – 12 тисяч, у Києві – 16, у Львові – 18. Зростання від 15 до 20 відсотків – це несуттєве подорожчання на платіжку», – розповіла член НКРЕ КП Ольга Бабій.

Найдорожчу воду продовжують споживати на Сході України, зокрема, в Павлограді і Бердянську. Тут доведеться сплатити майже 40 гривень за куб.

Ціни в Західній Україні дещо нижчі. Найдешевшою вода залишається в Луцьку – трохи більше 16 гривень за подачу і відведення.

Остаточну вартість води по регіонах чиновники зможуть озвучити за кілька днів. У регуляторі наголошують, що це підвищення зумовлене стрімким зростанням заробітних плат у галузі. Зокрема, у структурі тарифу, оплата праці становить майже третину всієї вартості, а ще майже стільки  електрика.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×