Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

В Україні з’являться електронні військові квитки

В Україні з'являться електронні військові квитки

Як стало відомо НСН, в українській армії запровадять електронні військові квитки, їх тестування розпочнеться вже протягом року. Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» повідомив міністр оборони Андрій Загороднюк, інформує УНІАН.

За словами міністра, в Міноборони існує проєкт автоматизації процесів під «кодовою назвою «Пласт».

«У цьому році він вже буде. Уже зараз ми з ним працюємо. У тестовому режимі буде наприкінці першого кварталу. І в першому півріччі вже запрацює. Це перехід на безпаперову форму. У нас взагалі цілий ряд напрямків саме по електронному документообігу. Цей проєкт стоїть всередині. Так само в першому півріччі в нас вже будуть перші електронні військові квитки як тестові. Хоча їхнє розповсюдження займе деякий час. Може, ще рік», — розповів Загороднюк.

Він пояснив, що це буде картка зі штрих-кодом.

«Він може бути у вас і на телефоні, і як картка пластикова. Це набагато краще, ніж той, що є зараз, навіть у будь-яких польових умовах. Це буде картка зі штрих-кодом, якій буде відповідати запис в електронній системі. Ми презентуємо цей проєкт вже у лютому», —  зазначив міністр.

В Україні з'являться електронні військові квитки

Загороднюк розповів, що уряд збирається оцифрувати весь військовий облік.

«Тому що у нас є база даних офіцерського складу, ми формуємо базу усіх військовослужбовців, солдатів та сержантів, але ще буде база усіх військовозобов’язаних. Це мільйони людей. Звичайно, на це піде час. Ми співпрацюємо з Кабміном, з їхніми цифровими програмами. І коли це буде реалізовано, то фактично отримання всіх паперів з військкомату, якщо вам не треба туди приходити, як у центр комплектації, підписати контракт чи поступити на службу і так далі, ви зможете отримувати віддалено, через електронний цифровий підпис і без приходу в сам військкомат», — обіцяє очільник Міноборони.

Він запевнив, що гроші з бюджету на це є, техніку на військкомати закуповують уже в першому кварталі 2020 року.

Раніше ми писали: Держава в смартфоні: додаток “Дія” став доступний для всіх.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×