Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Урочистості до Дня Незалежності у Києві (ВІДЕО ОНЛАЙН)

Урочистості до Дня Незалежності у Києві (ВІДЕО ОНЛАЙН)

Сьогодні Україна відзначає 28-у річницю Незалежності. Замість військового параду, на головній вулиці столиці відбувається офіційна «Хода гідності». А військові, які незгодні з таким рішенням, організовують альтернативний захід – Марш захисників України. Пряму трансляцію з місця подій веде, зокрема «Радіо Свобода».

Nikopolnews пропонує слідкувати за урочистостями разом з усією країною.

«Хода гідності». Офіційні заході на майдані Незалежності почалися 09:30. Пролунали сто ударів дзвонів в пам’ять про Героїв Небесної сотні. Слово для промови взяв президент.

О 10:00 Хрещатиком покрокувала «Хода гідності», в якій взяли участь військові, вчителі, медики, спортсмени, а також президент з родиною та інші високопосадовці. До українців знову звернувся Володимир Зеленський, який вручив нагороди та заявив про введення в Україні Дня пам`яті загиблих. Його будуть відзначати 29 серпня. Офіційне свято повинне завершитися концертом.

Над постановкою ходи працювали кліпмейкер Алан Бадоєв і хореограф Олена Коляденко. Режисери свідомо відмовилися від військової техніки і намагатимуться акцентувати увагу не на військових атрибутах, а на людині, розповів Алан Бадоєв в інтерв’ю «ТСН». За його словами, головними героями свята стануть талановиті українці, які творять історію країни.

Хода склала не тисячі, як раніше, а сотні учасників. Також на майдані Незалежності цього року немає масштабних декорацій чи спецконструкцій. Утім, як зазначили організатори, на Алеї Героїв Небесної сотні «буде представлено декілька художніх інсталяції у вигляді щитів «Беркута», пожежної машини з брандспойтом – тієї, що перекрила вулицю під час бойових дій у 2014-му».

Марш ветеранів. Далі свій неофіційний парад проведуть ветерани і активісти. Збір учасників Маршу захисників запланований на 10:00 у парку Шевченка. Стартує «народний парад» об 11:00 від червоного корпусу Київського національного університету Тараса Шевченка.

Вони підуть вулицею Володимирською, бульваром Шевченка, а потім маршем – «коробками» – Хрещатиком до майдану Незалежності.

«Перша «коробка» – це рідні та близькі загиблих, потім – ветерани з інвалідністю, за ними будуть іти представники ветеранських організацій із різних регіонів України, а потім – військовослужбовці», – повідомляли Радіо Свобода організатори ходи. За їхніми словами, на марші очікують понад дев’ять тисяч учасників.

Завершитися марш має біля Михайлівського собору. Там відбудеться міжконфесійний молебень за загиблими.

Важливою умовою проведення «параду» для ветеранів є відсутність партійної чи іншої символіки.

Крім Києва, подібні марші також планують провести ще у п’ятьох містах – Миколаєві, Львові, Запоріжжі, Сумах та Одесі

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×