Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Українські заробітчани спецрейсами вилетять до Фінляндії: подробиці від МАУ

Українські заробітчани спецрейсами вилетять до Фінляндії: подробиці від МАУ

Авіакомпанія МАУ виконає ще кілька рейсів до Фінляндії з сезонними працівниками. Про це повідомляє НВ Бізнес з посиланням на пресслужбу авіакомпанії Міжнародні авіалінії України, інформує НСН.

Найближчим часом з ДП Міжнародний аеропорт (МА) Бориспіль буде виконано ще кілька рейсів до Фінляндії, якими зможуть скористатися громадяни України, які мають право на офіційне працевлаштування в цій країні. 

«Заплановано ще 2 рейси до Фінляндії, можливо буде і більше, також є подібні проекти в Німеччину, Англію», — розповіли в МАУ.

Рейси до Фінляндії оплачує замовник — естонська приватна компанія, назву якої в МАУ не називають.

«Компанія вийшла на МАУ із запитом вартості рейсу, надавши при цьому інформацію, що дозвіл фінських державних органів в процесі отримання. І як тільки було отримано погодження від Міністерства праці Фінляндії, замовник підтвердив рейс і підписав контракт», — пояснюють в українській авіакомпанії.

Нагадаємо, що минулого четверга з МА Бориспіль вилетів літак до столиці Фінляндії Гельсінкі. За даними ТСН, це був спецрейс з працівниками фінських ферм.

Відповідаючи на питання про наявність будь-яких обмежень для потенційних пасажирів таких рейсів, в МАУ сказали, що єдина умова, про яку їм відомо — необхідність мати контракт з компанією-роботодавцем з терміном дії не менше півроку.

Для виконання цього рейсу українська авіакомпанія отримувала дозвіл Державної авіаційної служби України та авіаційної влади Фінляндії.

Українські заробітчани спецрейсами вилетять до Фінляндії: подробиці від МАУ

Нагадаємо, що на початку квітня фінські ЗМІ повідомили про плани місцевого міністерства праці організувати чартери для доставки в країну сезонних робітників. Однак пізніше в той же день посольство Фінляндії в Києві спростувало цю інформацію заявивши, що інформацію про чартери не підтвердили офіційні органи Фінляндії. Однак минулого тижня посольство опублікувало у своєму Facebook повідомлення про те, що фінський уряд дозволив деяким сезонним працівникам з України в’їхати в країну.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×