Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Українські школярі більше не отримуватимуть атестатів. Їх змінили на свідоцтва

Українські школярі більше не отримуватимуть атестатів. Їх змінили на свідоцтва

Українські школярі відтепер отримуватимуть не атестати, а свідоцтва про різні рівні отримання освіти. Про це Nikopolnews дізнався з повідомлення на сайті Міністерства освіти і науки України.

Згідно інформації, отриманої Nikopolnews, після 4-го класу школярі отримуватимуть свідоцтво про здобуття початкової освіти; після 9-го – свідоцтво про здобуття базової середньої освіти; а після завершення школи в 11-му (12) класі – свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти. Відповідну постанову було прийнято під час засідання Уряду 6 березня 2019 року.

Щоб усі ці документи були доступні й для осіб з порушеннями зору, їх почнуть виготовляти з використанням шрифту Брайля.

Ми розпочали реформу Нова українська школа, у вересні 2019 року вже два класи – перший і другий – вчитимуться за новим стандартом, з підготовленими вчителями та у новому освітньому просторі. Ми інвестуємо в обладнання природничо-математичних кабінетів та формуємо мережу опорних шкіл для підготовки до реформи на наступних рівнях освіти. Однак є ціннісні речі, які також потрібно враховувати. Ще з радянських часів ми маємо атестат про повну загальну середню освіту, такого ж зразка документ діє в РФ, але в усіх цивілізованих країнах світу ця практика не поширена. Також документи мають бути доступними. У нас щороку зростає кількість дітей з особливими освітніми потребами у школах. Отримуючи свій документ про освіту, вони мають право розуміти, що там написано. Відтепер така можливість з’явиться,

– пояснила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Постановою вперше передбачено документ єдиного зразка після завершення початкової школи. Поки його не видаватимуть безпосередньо школярам, однак планується, що всі свідоцтва, зокрема про отримання початкової освіти, будуть занесені в єдину державну базу (ЄДЕБО). Це полегшить відновлення документів, а також перехід дітей із закладу в заклад.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×