Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Україна за тиждень втратила 65 млн. грн. через знижки Коломойському та Ахметову

Україна за тиждень втратила 65 млн. грн. через знижки Коломойському та Ахметову

Державне підприємство “Енергоатом”, яке контролює усі атомні електростанції країни, втратило 65 мільйонів гривень через знижки для підприємств, які пов’язані з олігархами Ігорем Коломойським та Рінатом Ахметовим. Про це НСН повідомляє, посилаючись на Depo.ua.

Так, зазначається, що 13 листопада на аукціоні підрозділ “Енергоатом Трейдинг” з продажу електроенергії уклав угоди з ТОВ “Юнайтед Енерджі” та ТОВ “Д. Трейдинг”.

Також наголошується, що “Юнайтед Енерджі” записано на директора Андрія Короткевича-Лещенка, який керував профспілкою дочірнього підприємства “Газ-Тепло” НАК “Нафтогаз Україна”.

“Юнайтед Енерджі” постачає електроенергію на підприємства з орбіти групи “Приват” Ігоря Коломойського. Своєю чергою “Д. Трейдинг” входить до холдингу ДТЕК, який належить Рінату Ахметову”,

– йдеться у повідомленні.

Під час аукціону вдалося продати 168 тисяч МВт-год нічної електроенергії. В торгах брали участь вісім фірм, але більшість обсягу – 85% – за низькою ціною у 650 гривень за МВт-год дісталося саме компаніям Коломойського і Ахметова. Ці угоди були проведені з 40% дисконтом спотової ціни на ринку на добу наперед.

За словами журналістів, зазвичай дисконти на електроенергію становлять не більше 10%. Решта покупців у той період купували енергію по 800-940 грн за МВт-год. Таким чином, тільки за два аукціону на одну тижні “Енергоатом Трейдінг” недоотримав понад 65 млн грн.

За декілька днів до цього, 11 листопада, “Енергоатом” продав 37 тисяч МВт-год базового навантаження за ціною, що була на 14% нижчою від поточної ціни на ринку на добу наперед.

Електроенергія була продана “Маріупольському меткомбінату ім. Ілліча” з групи Ахметова. На цій угоді “Енергоатом” недоотримав близько 5 млн грн прибутку (з урахуванням можливих знижок покупцеві)”.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×