Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Україна вперше здійснила транзит газу між країнами ЄС

Україна вперше здійснила транзит газу між країнами ЄС

Оператор ГТС України протранзитував перші обсяги газу між двома європейським країнами. Про це НСН дізналася з повідомлення ОГСТУ на сайті tsoua.com.

Повідомляється, що відомий німецький енергетичний трейдер замовив транспортування природного газу через Україну по маршруту Угорщина – Словаччина.

До речі, облік газу по даній операції здійснюється, як і по транзитній угоді з Газпромом, – в енергетичних одиницях.

Після підписання нової транзитної транспортної угоди з Газпромом та нових міжоператорських угод з операторами ГТС суміжних європейських країн, Оператор ГТС України активно впроваджує нові транспортні послуги для українських та закордонних замовників.

Нова послуга транзиту на короткі відстані «short-haul» дозволяє замовникам транспортних послуг транспортувати газ між європейським країнами (Польща, Словаччина, Угорщина та у майбутньому Румунія) через територію України. Початок надання цієї послуги дозволить активізувати торгівлю газом між країнами східної Європи та дасть можливість додатково завантажити потужності української ГТС, які після будівництва Північного Потоку-1 вже не використовуються у повному обсязі.

Україна вперше здійснила транзит газу між країнами ЄС

Також  зазначається, що ОГТСУ працює над створенням віртуальних точок, що спростить роботу як суміжним операторам,  так і трейдерам в точках міждержавних з’єднань. Наразі відкриті консультації по створенню єдиної віртуальної точки на українсько-польському кордоні.

Нагадаємо, що нова послуга short-haul доступна з 1 січня 2020 року, її публічна презентація для широкого кола потенційних замовників була проведена в рамках Українського енергетичного форуму 2020.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×