Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

У МВФ попередили про можливу Велику депресію

У МВФ попередили про можливу Велику депресію

У Міжнародному валютному фонді застерегли про ризики світової економік, яка знову може повернутися в сумний час епохи Великої депресії. Про це НСН стало відомо з повідомлення на сайті УРА-інформ, який посилається на The “Guardian”.

Відповідну заяву зробила директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва в ході свого виступу в Інституті міжнародної економіки Петерсона у Вашингтоні.

За її словами, такий ризик існує в зв’язку з поточною нерівністю між різними групами населення країн, а також нестабільності фінансового сектору. На думку глави фону, навіть з урахуванням того, що динаміка нерівності суттєво впала за останні два десятки років, саме у внутрішньому секторі країн ці хвилювання значимо зросли. Таким прикладом експерт привела положення Великобританії, в якій 10% найбагатших громадян володіють таким же сукупним багатством, як і 50% найменш заможних.

Виходячи з такої ситуації, глава МВФ вважає, що у 20-ті роки 21 століття світ на тлі таких проблем, як зміна клімату і посилення торгового протекціонізму, може стати фінансово нестабільним для багатьох верств населення.

Раніше ми повідомляли про те, що в Україні зростає безробіття

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×