Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

У Москві засудили до 16 років тюрми громадянина США

У Москві засудили до 16 років тюрми громадянина США

Американського ветерана Вілана в Москві засудили до 16 років ув’язнення «за шпигунство». Про це НСН повідомляє з посиланням на Радіо Свобода. В останньому слові Пол Вілан заявив про свою невинуватість. Він та його захист наполягали на виправдувальному вироку

Як стало відомо НСН , Московський міський суд у Росії засудив громадянина Сполучених Штатів Пола Вілана до 16 років позбавлення волі, визнавшив його винним у шпигунстві.

На судовому засіданні 25 травня сторона звинувачення вимагала для Вілана 18 років колонії суворого режиму. Це майже максимальний термін – російське законодавство передбачає покарання до 20 років позбавлення волі.

Слухання справи Вілана по суті почалися 20 квітня. За словами його адвоката Володимира Жеребенкова, свідки захисту – близько 10 людей – в суді заявили, що американець нікого не вербував і не збирав секретну інформацію. За словами адвоката, захист надав суду докази того, що «в справі є ознаки провокації злочину зі сторони однієї особи, від якої йшла вся ініціатива».

Пола Вілана затримали в готельному номері в Москві в грудні 2018 року, його звинувачують в отриманні секретної інформації, максимальний термін ув’язнення за цими звинуваченнями становить 20 років.

У Москві засудили до 16 років тюрми громадянина США

Вілан заперечує звинувачення і каже, що справа сфабрикована. Родина американця повідомила, що на момент затримання він був у Москві за запрошенням на весілля. Американські високопосадовці закликали Москву звільнити Вілана і розкритикували російську владу за «ганебне поводження» з ним.

Раніше ми повідомляли: В США поліцейський застрелив темношкірого. Протести спалахнули з новою силою (відео)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×