Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

Сьогодні має відбутися розведення військ на ділянці №3 у Петрівському

Сьогодні має відбутися розведення військ на ділянці №3 у Петрівському

Українська сторона сьогодні готова до розведення військ на ділянці №3. Про це заявляє штаб командування операції об’єднаних сил.

Згідно інформації, отриманої NikopolNews , 8 листопада, о 12.00 годині українська сторона готова розпочати практичний процес розведення сил та засобів на ділянці №3, що в районі населених пунктів Богданівка – Петрівське Донецької області.

Дата визначена, враховуючи останнє порушення режиму припинення вогню на цій ділянці, яке було зафіксовано 30 жовтня цього року. Цей факт відображений у щоденному звіті Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ від 31 жовтня.

– Відтак 7-денний режим тиші на ділянці розведення витриманий і ми готові виконати умови щодо розведення сил та засобів. Тож, сьогодні о 12 годині ми запустимо білу ракету, що сигналізуватиме противнику про нашу готовність. Якщо ворожа сторона не відповість таким же сигналом, можна буде вважати, що противник зірвав не тільки процес розведення, а й вкотре порушив міжнародні домовленості, – сказав командувач ОС.

Сьогодні має відбутися розведення військ на ділянці №3 у Петрівському

Тим часом у зведенні ООС повідомляють про те, що за минулі дві доби були поранені 8 українських військових та один загинув. Обстріли велися на багатьох ділянках лінії фронту.

7 листопада збройні формування Російської Федерації та її найманці 15 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції наших підрозділів із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 та 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Також, ворог застосовував протитанкові керовані ракети.
8 обстрілів по позиціях Об'єднаних сил зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ":

  • двічі поблизу Кримського – з великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем;
  • біля Південного – з великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
  • два рази у районі Луганського – з мінометів калібру 82 мм та автоматичних і станкових протитанкових гранатометів;
  • двічі біля Новолуганського – з мінометів калібру 120 та 82 мм, автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів;
  • неподалік Майорська – з ручних і станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив 7 обстрілів:

  • біля Авдіївки – протитанковими керованими ракетами;
  • двічі неподалік Водяного, що на Приазов'ї – з озброєння БМП-1 і БМП-2, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї;
  • у районі Пісків – з РПГ та стрілецької зброї;
  • поблизу Гнутового – з ручних протитанкових гранатометів;
  • біля Опитного – зі станкових протитанкових гранатометів;
  • неподалік Красногорівки – з автоматичних гранатометів.

Впродовж поточної доби внаслідок обстрілів загинув один військовослужбовець Об'єднаних сил, ще чотири наших захисники отримали поранення.

Минулої доби (6 листопада) осколкові поранення отримали чотири військовослужбовці Об'єднаних сил.

На офіційній сторінці  92-ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка повідомляють про деталі загибелі побратима 7 листопада.

Сьогодні має відбутися розведення військ на ділянці №3 у Петрівському

«З болем і скорботою вимушені повідомити про втрати у нашій родині. Сьогодні зведене інженерне відділення одного з механізованих батальйонів бригади виконувало завдання по забезпеченню лісом-кругляком свій підрозділ для інженерного обладнання позицій. І в момент, коли наші побратими біля ВОПу вивантажували деревину, ворог посеред білого дня прицільно здійснив два постріли з установки ПТУР. Одна ракета влучила точно у машину УРАЛ, біля якої і працювали захисники. На превеликий жаль, на місці загинув старший солдат Герман Бродніков. Йому було всього 23 роки. До лав 92 ОМБр хлопець прийшов 2016 року. Він був відданим та славним сином своєї батьківщини, а ще вірним другом та побратимом.

Ще троє армійців зазнали численних поранень різного ступеня тяжкості, один із бійців у важкому стані. Молимось за нього. Повірити у таке складно, якщо не знати російського окупанта-ката. Адже жодні Мінські домовленості для ворога не діють. Постійно порушуючи режим тиші, російські терористи розстрілюють наших побратимів.

Досі не віримо, що втратили Германа. Висловлюємо глибокі співчуття мамі та батьку Героя. Дякуємо за виховання відважного бійця та просимо вибачення за те, що не вберегли. Світла пам’ять побратиму…»

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×