Купити квартиру в Дніпрі

Без категорії

“Слуги народу” запропонували об’єднати податки: як вплине це на українців

"Слуги народу" запропонували об'єднати податки: як вплине це на українців

“Слуга народу” збирається об’єднати три податки на доходи фізичних осіб, єдиний соцвнесок (ЄСВ) і військовий збір.
Про це НСН дізнався з повідомлення «Обозреватель».

Мінімальна ставка об’єднаного податку може скласти 15%. Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев (“Слуга народу”) в ефірі Радіо НВ.

“Незважаючи на те, що я обережно ставлюся до зменшення тиску на фонд оплати праці, це питання назріло, і ми готові його розглянути, запропонувавши відповідні зміни до Податкового кодексу. Зокрема, на мою думку, пора об’єднати ЄСВ, податок на доходи фізичних осіб і військовий збір”, – сказав Гетманцев.

За його словами, бізнес до такої ідеї ставиться позитивно. Він додав, що податкове навантаження на фонд оплати праці планується знизити.

“Я не готовий говорити про якісь остаточні суми, але ми говоримо про те, що мінімальна ставка податку на доходи фізичних осіб – єдиного цього податку – має становити 15%. Зараз 18%, це єдина ставка. Ми говоримо про те, що може бути помірна прогресія, і з великих доходів сплачуватиметься більше податків. Відповідно, загальний рівень податкового навантаження має бути зменшений”, – пояснив Гетманцев.

Голова податкового комітету зазначив, що оскільки ставку об’єднаного податку буде знижено, можна говорити про те, що військовий збір “буде взагалі скасований”.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×